Криминално

Брутално убийство на фелдшер в с. Орешник, издирват бившия рейнджър Пачелиев, засечен в здравната служба

Брутално убийство на фелдшер в с. Орешник, издирват бившия рейнджър Пачелиев, засечен в здравната служба

 

орешникbig_31_2a00

 

 

Жителите на Орешник са в шок след убийството на фелдшера Димитър Факиров. Повече от 15 години той работел в селото и винаги им помагал, пише „Флагман“.

„Той беше изключително добър и компетентен човек, изключено е да е предизвикал Иван Пачелиев. Всеки ден работеше до обяд срещу 200 лв. заплата.

 

 

Даваше лекарства безплатно на нуждаещите се, купуваше за пациентите си със свои пари, когато са в затруднение”, плаче пред Флагман.бг жена от селото, която все още не може да повярва, че Димитър го няма.

 

 

Припомняме, че към 8 часа тази сутрин в здравната служба бе открит окървавеният труп на Димитър Факиров.

 

 

Възрастна жена чула виковете за помощ и отишла да провери какво се случва, а на вратата срещнала бившият рейнджър Иван Пачелиев, който профучал покрай нея, имал вид на обезумял.

 

 

Тополовградското село Орешник почерня от полиция и патрулни коли, в момента все още издирват Пачелиев.

 

 

Полиция блокира тополовградското село Орешник, след като тази сутрин фелдшерът на селото Димитър Факиров е убит по особено жесток и мъчителен начин, а заподозреният – бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев, е избягал от местопрестъплението, съобщи Флагман.бг.

Фелдшерът е открит удушен и с размазана глава в кабинета в здравната служба в центъра на селото. На окървавения му труп се натъкнала възрастна жена с малко име Радка от селото, която живеела наблизо и към 7,30 часа сутринта чула викове за помощ и огромна дандания. Когато стигнала на мястото, заварила  бившия рейнджър от френския легион Иван Пачелиев да излиза разярен от кабинета.

 

 

„Не го търси тук, няма го”, изревал той с пълно гърло и профучал покрай жената. Оттогава е в неизвестност и е издирван от гранична полиция и жандармерия, селото буквално почерня от полиция – на място е целият състав на РУП-Тополовград, очаква се и подкрепление,

 

 

Местни хора разказаха пред Флагман.бг, че откакто се прибрал след ареста през 2018 г., Пачелиев живеел в пълна изолация, не излизал навън, местните го виждали да отива и да се връща в гората. Брат му живеел в Свиленград, а той съвсем сам обитавал родната си къща, никога не е бил семеен и се държал като отшелник.

 

 

Флагман.бг припомня, че бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев бе арестуван при мащабна спецакция на ГДБОП, след като се е представил с фалшива самоличност, за да осъществи контакт с израелския посланик. През 2018 г. бе установено, че Пачелиев е направил скица на синагогата в столицата. Тези факти са станали причина за образуваната преписка в Софийска районна прокуратура и случаят е поет от ГДБОП.

 

 

 

Разследващите твърдят, че се касае за заплаха. Случаят е от 2015 г., проверката обаче е започнала едва през декември 2017 г. И към момента делото още не е приключило и се чакат балистични експертизи, доизясняват се и подробности и се събират доказателства. Иван Пачелиев е прекарал един месец и половина в ареста и накрая е пуснат на свобода.

 

 

Очаквайте подробности

Криминално

More in Криминално

Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024
1708604719-kolan

Наши митничари накараха турчин да си разхлаби панталона и ето какво откриха / СНИМКА

февруари 22, 2024