Политика

БСП с голям пробив в Русе! Пенчо Милков води убедително с 32,7%. В 15 областни града се очертават балотажи

БСП с голям пробив в Русе! Пенчо Милков води убедително с 32,7%. В 15 областни града се очертават балотажи

 

991-ratio-ekzit-pol-galyp-trend

 

 

БСП има възможност за пробив в Русе, сочат данните от екзитполовете. Кандидатът на червените Пенчо Милков води с почти 7% разлика пред кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова. Кандидатът на левицата има 32,7% срещу 26,1% за претендентката на ГЕРБ.

 

В дунавския град социалистите заложиха на депутат с юридическо образование.

 

Със същия профил е и кандидатът на БСП в Горна Оряховица, където червените също имат шанс за победа. Техен кандидат там е Явор Божанков. Той засега е втори с 43%. Кандидатът на управляващите Добромир Добрев води, но с малко – 46,9%.

 

 

 

Социалистите имат добри шансове и в Перник, където партията също заложи на кандидат-кмет – депутат, Станислав Владимиров. Междинните данни засега отреждат второ място на Владимиров, но разликата между него и кмета от ГЕРБ Вера Церовска е в рамките на статистическата грешка (32,6 срещу 35, 8 за Церовска).

 

БСП е на балотаж в 15 областни града, БСП се завръща в местната власт!

 

 

Това заяви на пресконференция на „Позитано“ 20 зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който е и председател на Националния предизборен щаб на партията. Той застана пред медиите на „Позитано“ 20 заедно с зам.-председателите на парламентарната група Георги Свиленски и Драгомир Стойнев.

 

Добрев изрази своето уважение и дълбока благодарност към всички активисти на БСП, които са се включили в кампанията по местния вот.

 

 

 

„Искам да благодаря на всички активни български граждани, които не останаха по своите домове, а излязоха и упражниха правото си на глас. Исказвам своето уважение и дълбока благодарност към членовете, симпатизантите и всички онези, които се включиха в кампанията на БСП. Техните усилия виждате, че не са останали напразни“, бяха точните думи на Добрев.

 

 

 

 

 

Кирил Добрев очерта два предварителни извода от местни избори’ 2019: първо, БСП се завръща в местната власт, защото партията има двойно по-голяма подкрепа, отколкото през 2015 г.; второ, БСП е на балотаж в 15 областни града, като в някои от тях социалистите са първа политическа сила.

 

 

 

„Знакови „крепости“ на ГЕРБ се пропукаха. Това е знак за промяна“, подчерта още Кирил Добрев. Зам.-председателят на БСП коментира и ниската избирателна активност. И се обърна с призив към гражданите да бъдат активни на балотажите.

Ниската избирателна активност засилва влиянието на купения и корполативния глас, подчерта той.

 

 

 

Един свободно изразен глас убива един купен, корпоративен глас! Затова призовавам всички свободни български граждани да изляат и да гласуват на балотажа след една седмица, каза още Добрев.

 

 

 

София не прави изключение от знаковите български градове, това е първият балотаж след 2005 г. Гласовете, които носят промяната в София са повече от гласовете, които има Йорданка Фандъкова, посочи Кирил Добрев. И добави: „Нека софиянци помислят през тази една седмица и да гласуват за промяната следващата неделя!“

 

 

 

Кирил Добрев каза, че тази кампания за БСП е била най-пестеливата, но въпреки това кандидатите на социалистите са били най-проверявани и най-надзиравани от всички държавни институции. „И в тази връзка искам да почерпя колегите от МВР-Видин с баницата, която конфискуваха вчера като веществено доказателство“, завърши зам.-председателят на БСП.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024