Криминално

Внезапно почина знаков подземен бос – най-добрият приятел на Митьо Очите! СНИМКА

Внезапно почина знаков подземен бос – най-добрият приятел на Митьо Очите! СНИМКА

вест1499258278-image

 

 

Едно от най-известните лица на ъндъргрануда в Сливен – Йордан Графов Божериков, по-известен като Данчо Графа, е починал вчера при употреба на свръхдоза, пише Флагман.бг.

Така градът на стоте войводи ще се сбогува с едно от легендарните си лица от подземния свят.

 

Същият е известен и с това, че е най-добрият приятел на страховития Димитър Желязков – Митьо Очите.

 

 

 

Името на Данчо Графа се появи за пръв път в публичното пространство през 2003 година, когато избяга от полицията докато дознателят и адвокатът му разговаряли. По него време той се свързваше с набирането на проститутки и разпространението на наркотици в Сливенска област.

 

През април 2017 г. Данчо Графа бе обвинен като тартор на организирана престъпна група, занимавала се от началото на с лихварство и рекет на територията на Сливен. В ОПГ-то бяха още четирима.

 

 

Групата им е действала от януари 2016 г. Близо 30 са свидетелите, пострадали от силовите й действия, които са дали показания пред съдия. Участниците предоставяли кредити срещу високи лихви, предимно от 500 до 1000 лв. и на малоимотни хора от Сливен и региона. При най-малко забавяне на плащанията от страна на кредитополучателите следвали заплахи и побоища.

 

 

Нерядко членове на групата нахълтвали в домовете на длъжниците и „прибирали“ телевизори, хладилници и други вещи, за да ги продадат и да върнат „инвестицията си“ заедно с лихвите.

 

Йордан Божериков е направил първите си крачки в ъндърграунда като сводник. През годините обаче се сближава с несебърското страшилище Митьо Очите и двамата стават много близки. „Очите идваше на всеки рожден ден на Данчо Графа. Веднъж се появи с уникално ферари, цял Сливен само за това говореше”, съобщава Lupa.bg.

 

 

Според информацията Йордан Божериков от малък имал проблемно поведение, заради което го е командировало в дома в Бойчиновци. Преди години неговите чичовци Димитър и Васил Божерикови са притежавали завод „Верея” в Стара Загора.

 

 

Сред добрите приятели на Данчо Графа бил и друг опасен сливналия – Васил Качиков – Качика, който бе сред обвиняемите за разстрела на трафикант №1 Константин Димитров – Косьо Самоковеца.

 

 

 

През април 2017 г. Данчо Графа бе обвинен като тартор на организирана престъпна група, занимавала се от началото на с лихварство и рекет,”. Името на Данчо Графа се появи за пръв път в публичното пространство през 2003 г., когато избяга от полицията, докато дознателят и адвокатът му разговаряли. По него време той се свързваше с набирането на проститутки и разпространението на наркотици в Сливенска област.

 

 

 

През април 2017 г. Данчо Графа бе обвинен като тартор на организирана престъпна група, занимавала се от началото на с лихварство и рекет на територията на Сливен. В ОПГ-то бяха още четирима.

 

 

Групата им е действала от януари 2016 г. Близо 30 са свидетелите, пострадали от силовите й действия, които са дали показания пред съдия. Участниците предоставяли кредити срещу високи лихви, предимно от 500 до 1000 лв. и на малоимотни хора от Сливен и региона.

 

 

При най-малко забавяне на плащанията от страна на кредитополучателите следвали заплахи и побоища. Нерядко членове на групата нахълтвали в домовете на длъжниците и „прибирали“ телевизори, хладилници и други вещи, за да ги продадат и да върнат „инвестицията си“ заедно с лихвите.

 

Флагман, Лупа БГ, Марица

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024