Политика

Външно пита турския посланик за карта на Турция, включваща и Варна

Външно пита турския посланик за карта на Турция, включваща и Варна

карта143630_660_370
Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България чак до Варна, е поместена във Фейсбук профил, свързан с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар.
Заради случая министърът на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой, съобщиха от външното ни ведомство. 
Публикацията е била докладвана на министър Захариева в ранния следобед в сряда.
Посланикът на Анкара в София Хасан Улусой е направил проверка, като е уверил българските власти, че този профил нямал нищо общо с министър Акар. Предполага се, че профилът се поддържа от група хора.
„Във връзка с публикации в български медии за карта на Република Турция, обхващаща територии и от Република България, поместена във Фейсбук профил, свързан с Хулуси Акар, министър на националната отбрана на Турция, МВнР информира, че още в сряда в ранния следобед публикацията бе докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой“, се казва в съобщение на българското Министерство на външните работи.
„Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора.
Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки“, се посочва още в комюникето. 
Канал 3

Политика

More in Политика

коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024
драгунчев

Уволниха „Кралицата“ Сава Драгунчев

март 10, 2024