Политика

Външно пита турския посланик за карта на Турция, включваща и Варна

Външно пита турския посланик за карта на Турция, включваща и Варна

карта143630_660_370
Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България чак до Варна, е поместена във Фейсбук профил, свързан с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар.
Заради случая министърът на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой, съобщиха от външното ни ведомство. 
Публикацията е била докладвана на министър Захариева в ранния следобед в сряда.
Посланикът на Анкара в София Хасан Улусой е направил проверка, като е уверил българските власти, че този профил нямал нищо общо с министър Акар. Предполага се, че профилът се поддържа от група хора.
„Във връзка с публикации в български медии за карта на Република Турция, обхващаща територии и от Република България, поместена във Фейсбук профил, свързан с Хулуси Акар, министър на националната отбрана на Турция, МВнР информира, че още в сряда в ранния следобед публикацията бе докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой“, се казва в съобщение на българското Министерство на външните работи.
„Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора.
Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки“, се посочва още в комюникето. 
Канал 3

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024