ОБЩЕСТВО

Какво се случва с Ламбо? Доведеният му син: Надявам се на чудо, той е в кома, за да…

Какво се случва с Ламбо? Доведеният му син: Надявам се на чудо, той е в кома, за да…

 

доведен1571301786-lambo

 

Състоянието на Стефан Данаилов остава много тежко. Въпреки появилите се информации, че е изведен от медицинската кома, доведеният му син Росен Цанков заяви, че актьорът не е в съзнание.
 

„Знам, че е на апаратно дишане и в медикаментозна кома“, каза синът на покойната му съпруга Мария Данаилова и режисьора Вили Цанков.

 

 

Самият той дойде във ВМА и даде изявление пред медиите, събрани там заради информациите, че близките са във Военна болница за среща с лекуващите лекари. Цанков разказа, че Ламбо се е почувствал зле преди три дни. Имал е затруднено дишане, направили са му пункция на белия дроб.

„Затова го сложиха и на апаратно дишане. Избор на лекарите беше да го поставят в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи. Това е, което знаем. Племенничката му Росица беше един-два пъти при него. Това, което знам от нея, а и от лекарите е, че е в кома. Нищо повече“, каза Росен Цанков.

 

Той допълни още, че обичаният актьор е имал кръв в белия дроб. „Взеха някакви хистологии, но не знаем резултатите официално“, каза синът на Мария Данаилова. „Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо“, призна Росен Цанков.

 

 

Стефан Данаилов диша самостоятелно, макар да е интубиран. Дишането му се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което е необходимо да се направи дупка в трахеята му, т. нар. трахеостома.

Близките му очакват днес да бъде екстубиран, т. е. да се извади тръбата от гърлото му, с която се подпомага дишането чрез подаване на кислород с определена концентрация, и да се сложи т. нар. назален катетър – малка тръбичка с две дупки пред носа, съобщи „24 часа”, цитирайки близките на актьора.

 

Легендата на българското кино и театър беше приет в лечебното заведение на 9 октомври с усложнения след вирус. Впоследствие стана ясно, че е развил белодробна емболия и е трябвало да му бъде направена пункция.

 

Ламбо беше приет по спешност в болница в Бургас след инцидент през август, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист беще назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря. Въпреки това той се върна на сцена и дори игра в няколко постановки, където героят му е в инвалидна количка.

 

Дарик, 24 часа

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024