СВЯТ

Как бедняк стана милионер след пост в туитър

Как бедняк стана милионер след пост в туитър

туитър0ea9f257702f9fc1de76145c77bb770f

 

 

Възможно ли е бедняк да стане милионер само с нищо и никакъв пост в социалните мрежи?

Прочетете истинската история на 65-годишен мъж от Бангладеш и ще откриете отговора.

 

 

В началото на декември 2016-а година един мъж на 65 години извършва обичайната си работа – мете улиците на голяма, бляскава и лъскава столица. Умислено върти метлата, а малкият облак прах в краката му се стеле върху синия му работен комбинезон.

 

 

 

Мъжът е от онези невидими хора, които просто нещо работят и да бъдат прозрачна част от градския пейзаж е част от задълженията им. Мете, човекът, взира се в боклуците, а пътят на метлата полека-лека го отвежда до витрината на скъп бижутериен магазин.

 

 

 

Оставя встрани метлата и пушилката от невъзможни мечти и се вглежда във витрината. Очите му се вторачват в пищните златни колиета, в гривните с диаманти, в пръстените, които струват повече от всички пари, които някога е получавал и харчил в живота си, взети заедно.

 

 

В точно тази минута покрай него минава гордо млад мъж. Заглежда се в картината на стария замечтан бедняк с метла, и вижда чудесна възможност за снимка, която да публикува в социалната мрежа и да бъде заринат с лайкове така, както чистачът с боклуци. Минувачът не се колебае, вади смартфона си и го заснема.

 

 

После публикува снимката в туитър със следния текст: „Той заслужава единствено да гледа боклуци!“

 

 

Ехидният му коментар обаче не остава незабелязан в мрежата и ефектът не само е изумителен, но и обратен на това, което е очаквал. Възмутен от тона на съобщението един богат мъж разпространява призив в туитър и фейсбук да се издири бедния метач, защото е приготвил бижута, които иска да му подари.

 

 

 

Няколко часа по-късно, след около 7000 препоствания на призива, метачът е намерен. Наред с пакета от скъпоценности, които богаташът му подарява, напълно шашардисаният от случващото се уличен чистач получава от различни благодетели още дрехи, пари, скъпи предмети, храна – всичко това за милиони.

 

 

 

Повечето от щедрите дарители предпочели да останат анонимни – важно им било да помогнат на един човек да повярва, че мечтите са изпълними. И че саркастичната омраза може да бъде смачкана само с добри жестове, с човечност.

 

 

 

Невероятната случка се разиграва в Риад, столицата на Саудитска Арабия. Мъжът е от Бангладеш и се казва Назер Ал Ислам Абдул Карим. И е емигрант. А това е една съвсем истинска история.

 

Лупа БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024