Политика

Каратанчев: Ако младите гласуват масово, ще пометат и Фандъкова, и Манолова и цялото статукво в София. Разчитам на тях!

Каратанчев: Ако младите гласуват масово, ще пометат и Фандъкова, и Манолова и цялото статукво в София. Разчитам на тях!

 

силата72430075_2537780412969535_4950068976802594816_n

 

Манолова и Фандъкова са навсякъде, по всички големи телевизии, ние дори с пари не можем да отидем там, което е доста куриозно и показателно за кампанията, която се води. Ако успеем обаче да активизираме младите, някои от които още не са гласували, а това са 230-240 000 млади хора, нещата ще се обърнат драматично за статуквото в София. Те ще пометат и Манолова, и Фандъкова, и Игнатов, който се прави на ляв и се снима с инвалиди.

 

Това заяви кандидатът за кмет на столицата Радослав Каратанчев по телевизия „Европа“.

 

 

Фандъкова, Манолова са облечени с боксови ръкавици, с шлемове и са доста добре екипирани, докато ние сме голи и боси и като Дон Кихот и Санчо Панса тичаме с копията срещу вятърните мелници. Опитваме се да наложим някакво темпо, затова ще бъдем остри и честни най-вече, подчерта той.

 

Кампанията тръгна доста нечестно и мръсно, някои в нея са доста привилегировани. Става дума за големите партии, които манипулират всичко, вкл. и медиите. Аз съм представител на млада организация – сдружението СИЛА, работя с млади хора, които искат да намерят своето място в обществения живот.

 

У нас всичко се политизира, така че политиката в България се оказа много хубав бизнес. Всички ухажват младите и говорят за тях, но на практика ги игнорират, категоричен е Каратанчев.

 

 

Младите трябва да бъдат провокирани, мотивирани, да се активизират, може би и затова те се свързаха с мен, защото знаят че съм пиперлив. Надигнат ли се, както стана не едни избори в Германия, когато в последния момент нещата се обърнаха и спечели партията на Шрьодер, искам да ви кажа, че резултатът ще бъде неадекватно обратен на това, което сега ни се представя от социолозите.

 

Каратанчев коментира и някои от основните моменти в неговата платформа.

 

Той подчерта, че трябва да се ликвидират порочните практики на частен бизнес в общината, каквото явление наблюдаваме по отношение на „Паркинги и гаражи“. Не може едно предприятие, което буквално тормози и тъпче хората, да бъде търпяно повече.

 

А как ще се реши проблема с паркирането тогава?

Елегантно, с поставяне на квитанции и разписки, без вдигане на коли, разправии и налитане на бой, като средствата ще влизат в бюджета на общината, а не да се крадат под различни форми и начини, обясни кандидат кметът.

 

Друг ангажимент, който Каратанчев е поел пред избирателите си, е градинките пред жилищните блокове и съответните парцели да станат собственост на живущите. Това може да се реши чрез прякото участие на гражданите в местни референдуми като общината дори може да ги подпомогне с проекти и финансиране при изграждането на подземни паркинги срещу по-висок данък за колите. Много хора са съгласни на това, за да може да се махнат колите от улицата. Да има подземни паркинги, без да се нарушава прилежащата инфраструктура.

 

Местни референдуми с активно участие на хората по различни проблеми – това е инструментът, на който залага Каратанчев.

 

Как се прави това в развитите демокрации – кметът с още 7 човека, представители на съответните политически партии, един ден в седмицата при отворени врати изслушва групи граждани, които идват в специална за целта зала по различни проблеми. Така на място заедно с тях се гласуват съответните решения. А те се вземат отдолу нагоре и така се прекъсват корупционните схеми и раздаването на пари под масата, както в момента става в СОС с различни политически договорки.

 

Общинарите много говорят срещу корупцията, но в същото време много я обичат. А корупцията лесно може да бъде доказана и пресечена с детектора на лъжата.

 

Една частна компания , която играе по правилата на закона, се движи много добре. И това става благодарение да периодични атестации, които се правят на нейните служители на детектора на лъжата. Така трябва да бъде и в институциите на държавата и общината, каза Каратанчев.

 

Контрол и самоконтрол – така и дупките по улиците ще се оправят, и общинските болници, които са в плачевно състояние. Защото този, който е отговорен, знае, че подлежи на проверка на детектора и няма да открадне съответните пари.

 

Бюлетината с номер 83 може да донесе промяната, категоричен е той.

 

 

 

 

 

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024