Политика

Нямам никакви приятелски кръгове! Обирали са ми къщата няколко пъти, но по времето на БСП

Нямам никакви приятелски кръгове! Обирали са ми къщата няколко пъти, но по времето на БСП

 

big_30_1

 

Премиерът на България Бойко Борисов гостува в сутрешния блок на „Нова телевизия“, където водещите Аделина Радева и Виктор Николаев започнаха интервюто с блиц въпроси. Същите бяха задавани през цялата седмица на останалите лидерски интервюта преди изборите – с Веселин Марешки, Валери Симеонов, Красимир Караачанов и Корнелия Нинова.

 

На въпрос дали има приятели, той категорично заяви: „Аз приятели нямам. Още от началото, защото… И преди съм го казвал – разочарованието веднага идва, защото започват да злоупотребяват. Нямам приятелски кръг“.

 

 

„Обирали са ме няколко пъти. В Банкя къщата, апартамента. Това е в предишни години, а не откакто съм премиер. Беше по времето на управлението на БСП. Не ги хванаха крадците. Не се заяждам“.

 

Хобито му пък е гледането на кучета. Борисов призна още, че в момента не рисува, с каквото се бе похвалил преди години, но пък понякога помага на внучето си да го прави.

 

 

Запитан за най-голямата лъжа срещу него по време на кампанията, Борисов каза: Аз тази кампания си направих труда да не я слушам. Но помня, че последното беше Костинбродската афера, която беше чудовищна манипулация. Има още време, днес е петък. Аферата тогава стана в Деня за размисъл – събота“.

 

 

На въпрос дали е имало момент, в който искрено е искал да излезе от политиката, Борисов откровено заяви, че това е всеки път, когато нещо не стане както трябва, поради субективни причини – работник да обърка фугите, или нещо друго.

 

„Към този момент не допускам такива възможности. Аз съм практичен човек, няма такава теория“.

 

Това заяви Борисов в отговор на въпрос дали и за кого ще гласува, ако кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова не отиде на балотаж.

 

 

„Това ни е най-евтината кампания, изхарчили сме толкова, колкото е в рамките на позволеното, без дарения от фирми или физически лица“, поясни Борисов.

 

 

Премиерът разкри и кой му звъни винаги рано сутрин: Най-рано ми звъни винаги дежурният по МВР, всяка сутрин около 6, 6:30.

 

„Днес говорих и с главния секретар за затварянето на „Орлов мост“. Не може да се разхождаш по „Орлов мост“ и да говориш за върховенството на закона“, разгневи се Борисов на нерегламентираните протести против номинацията на Иван Гешев за прокурор.

 

„Любимата ми улица е „Граф Игнатиев“, защото живеех в района и помня каква разруха беше там десетилетия.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024