ОБЩЕСТВО

Паниката остава, родители не пускат децата си на училище в още няколко града

Паниката остава, родители не пускат децата си на училище в още няколко града

 

big_72661424_534797407296022_6284986202999226368_n

 

След Сливен, Ямбол, Карнобат, паниката за отнемане на деца обхвана вчера и Пазарджишко. Родители масово не пускат децата си на училище и в Пещера.

 

Няма проблеми, казва директорът на училището в Пазарджик пред Нова тв.

Във вторник дошли две майки, които съобщили на бодигарда, че се носи слух в махалата, че искат да откраднат децата им. Разговаряхме с родителите, че това е лъжа, която се разпространява. Някои чули от социалните мрежи, други от телевизията.

 

В училището учат около 200 ученика. В сряда имаше 18 неявили се ученици. След разговор по къщите, децата се връщат в училище. Вече трета година работим така. Тъкмо бяхме овладели прибирането в училище и сега този слух, обяснява директорът.

 

Междувременно директорът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов, чието име беше замесено в разпалването на масовата истерия в няколко града, при която родителите прибираха децата си от училище от страх, че ще бъдат отнети, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че информацията за съпричастността му към случая е базирана на слухове.

Стига се до сюреалистични измерения на подобни слухове. Моето име не е било изричано, било е казано служител на пресцентъра на Министерството на отбраната. Като началник на пресцентъра, разбира се, че нося отговорността. Телефонът ми не е сменян от повече от 10 години. Готов съм да предоставя всички мои комуникационни канали – Уотсап, Вайбър, двата ми профили във Фейсбук, за да бъде извършена проверка, каза Урумов.
Дълбокото ми убеждение е, че мястото на учениците е в училище. Познавам колегите си и съм убеден, че никой не участва. Но когато се каже А, редно е да се каже и Б, и Ю, и Я. Нека се направят проверките и ако се установи, че няма нищо такова, че никой от пресцентъра на Министерството на отбраната не е допринесъл за това нещо, не е ли редно да последва извинение, посочи Николай Урумов.

Според мен намесването на моето име е пряко свързано с категоричната ми позиция срещу Истанбулската конвенция и всякакъв род джендър политики, бе категоричен той.

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също категорично отхвърли обвинението на другия вицепример в правителството Томислав Дончев, че служител в пресцентъра на МО е в основата на истерията с фалшивите новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
корни

Корнелия Нинова: Претърпях операция на паращитовидната жлеза

март 17, 2024
171060092234034

Положиха патриарх Неофит до екзарх Йосиф в „Света Неделя“. България се прости със своя духовен водач (СНИМКИ)

март 16, 2024