Политика

Пирамидална структура: Вижте структурата и устава на партия „Няма така държава“, а парите ще идват от…

Пирамидална структура: Вижте структурата и устава на партия „Няма така държава“, а парите ще идват от…

 

искамd0e0914ccd59f66f78065e9f2ec6ca6b

 

 

Националната конференция на партия „Няма такава държава“ избира председател, Изпълнителен съвет и Арбитражно-контролна комисия по предложение на председателя, с обикновено мнозинство за срок от 4 години.

 

 

 

 

Това постановява уставът на новата политическа сила, с който „Труд“ разполага. Подобно на повечето партии, създадени в последните години, правилата очертават пирамидална структура на формацията. Посоченият от лидера Изпълнителен съвет избира областните координатори. И предлага общинските координатори, които се избират от по-висшия орган Националния съвет.

 

 

 

Националният съвет се състои от членовете на Изпълнителния съвет и на Арбитражно-контролната комисия (посочени от председателя), от областните координатори (посочени от Изпълнителния съвет) и от евентуалните бъдещи членове на парламентарната група.

 

 

 

Посочената от председателя Арбитражно-контролна комисия разглежда в срок до 2 месеца всяко едно заявление за членство и може да препоръча отказ „когото са налице доказателства, че кандидатът не отговаря на критериите за членство или са налице факти, които противоречат на принципите и целите на партията“.

 

 

Всеки член се приема с решение на най-високо ниво – на заседание на Националния съвет, в срок до 6 месеца от подаване на заявлението за членство.

 

 

За останалите поддръжници на партията е въведена фигурата на симпатизанта, „който симпатизира на идеите и принципите на Политическа партия „Няма такава държава“ и „регистрацията като такъв не го обвързва с членство в Политическа партия „Няма такава държава“ и правата и задълженията на членовете“.

 

 

Регистрацията се извършва онлайн чрез формата за регистрация в сайта на партията или след подаване на заявление по образец при общинския координатор.

 

 

В устава на „Няма такава държава“ се споменават вътрешнопартийни допитвания и референдуми и вътрешни избори за публични и изборни длъжности, но такива процедури не са разписани.

 

 

 

Като източник на финансиране изрично изрично е посочена „издателска дейност, авторски права и ползване на интелектуална собственост, както и от продажба и разпространение на аудио и аудиовизуални материали с партийно-пропагандно съдържание“ и „приходи от фондонабиращи прояви“. Евентуална държавна субсидия не е спомената, но не е изключена.

 

 

 

Седалището и адреса на управление на новата партия е на столичната ул. “Одрин“ 70, ет. 7, ап. 18 в квартал „Зона Б-5“.

 

 

 

 

Предостявяме ви докуменът, който новоучредента партия „Няма такава държава“ изпраща до своите учредители и симпатизанти. Документът съдържа:

 

Първа част: За нас

Партийците се представят като „свободни български граждани“, вярващи в демокрацията и гражданското общество. Учредителите поясняват, че са организираи и провели национален референдум за смяна на политическата система.

 

Втора част: Ръководство

Тук са описани членовете на учредителния състав, начело с председателя Станислав Тодоров Трифонов.

 

Трета част: Документация

В тази част е публикуван учредителната декларация и Устава на партията.

 

Като най- добре разработен е отделът за поверителност, където има член, според който се събират данни за симпатизантите и учредителите с цел подписване на договори, изплащане на възнаграждения и т.н. Както е пояснено данни се събират за 50+1 години, 10 +1и т.н.

 

Структурата на новосформираната партия на шоумена Слави Трифонов е достъпна  в едноименен сайт –https://niamatakavadarjava.bg/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8

 

Ето какво включва тя:

 

За нас
Ние сме свободни български граждани, които вярват в демокрацията и гражданското общество. Като такива,организирахме и проведохме национален референдум за смяна на политическата система.

Референдум, на който гласуваха над три милиона и половина български граждани.

Референдум, чиито резултати бяха грубо погазени от настоящата политическата класа.

И понеже ние вярваме в свободата на гражданите и сме готови да я отстояваме с всички демократични средства, създадохме ПП “Няма такава държава”.

Ние вярваме във върховенството на закона и върховенството на морала и затова принципите, които ще спазваме и утвърждаваме, са:

− разделение на властите;
− народен суверенитет;
− политически плурализъм;
− свобода на словото;
− реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина;

Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отвоюва обратно и да отстоява гражданските си права!

Ръководство
СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ
Председател

Изпълнителен съвет

ТОШКО ЙОРДАНОВ
Заместник-председател

ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ
Заместник-председател

ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА
Главен секретар

ДРАГОМИР ПЕТРОВ
АЛЕКСАНДЪР ВЪЛЧЕВ
ФИЛИП СТАНЕВ

Арбитражно-контролна комисия
ИВО ГЕОРГИЕВ АТАНАСОВ
АНДРЕЙ НИКОЛАЕВ МИХАЙЛОВ
АЛЕКСАНДЪР ВИКТОРОВ РАШЕВ
РУМЕН ТОДОРОВ ПОПОВ
ПЛАМЕН ИВАНОВ ДАНАИЛОВ
ФИЛИП ПЕТРОВ ПОПОВ
ПЛАМЕН НИКОЛАЕВ НИКОЛОВ

 
Учредителна декларация на политическа партия „Няма такава държава“
България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.

Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.

Член първи от Конституцията на Република България гласи: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ!

Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват.

Ние, учредителите на политическа партия „Няма такава държава“, в съответствие с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП „Няма такава държава“ ще работи са следните:

разделение на властите
народен суверенитет
политически плурализъм
свобода на словото
реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина
Основните цели пред ПП „Няма такава държава“ са:

засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа;
смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура;
намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120;
реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми;
въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите;
пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР;
пряк избор от гражданите на Главния прокурор на Република България.
пряк избор от гражданите на Омбудсмана на Република България;
цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa;
премахване на партийното влияние върху правосъдната система;
реформиране на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватни и качествени медицински услуги;
осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови;
реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда;
защита на семейството и семейните ценности;
осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност;
засилване ролята нa Република Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз и пълнoпpaвнo члeнcтвo в Eвpoзoнaтa, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!

 

 

Блиц, Труд, Епицентър

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024