ИНЦИДЕНТИ

Пълен шаш: Може ли майката на починалото дете в Кардам да се окаже обвиняема?

Пълен шаш: Може ли майката на починалото дете в Кардам да се окаже обвиняема?

big_30_11d4

 

 

Склоняване към самоубийство – това е работното обвинение, по което работи прокуратурата в Генерал Тошево по повод смъртта на 9-годишното момченце от село Кардам. Водещата версия за смъртта на детето е отравяне, но причината, все още не е категорично установена. Състоянието на едно от другите деца остава сериозно, а социалните служби тепърва ще решават, дали да не изведат децата от семейството, съобщава „Нова телевизия“.

Двете момичета са настанени за лечение във варненска болница. Едното от тях беше с опасност за живота в интензивно отделение. Добрата новина е, че то е контактно и комуникативно. При него е майка му. Относно обвинението на прокуратурата, то може да се разтълкува така, че майката на децата да се превърне в обвиняема. Тоест, тя да е тази, която е склонила към самоубийство малкото момченце, като му е сипала вечерята, ако разбира се вечерята се окаже причината за това натравяне.

 

 

Росица Маринова и в сряда е близо до двете си момичета във варненската болница, които бяха с опасност за живота. Децата й вече са по-добре. „Борят се. Казаха, че ще направят всичко възможно детето да се оправи. Няма да ни пуснат, докато не се оправи детето. Малката, която е първи клас, е много добре”, каза тя.

 

 

 

Районната прокуратура в Генерал Тошево вече формулира досъдебното производство за смъртта на 9-годишният син на Росица. „Досъдебното производство е образувано обичайно по член 127 ал.1 от НК. То е престъпление за склоняване към самоубийство. Версията, по която се работи, насочена от лекарите, е отравяне”, заяви Йорданка Чанева от Районна прокуратура – Генерал Тошево.

 

 

Росица Маринова признава, че тя е приготвила вечерята, но отрича да държи отрова, лекарства или химикали близо до храна. „Ще си поема вината. Ако наистина се докаже, че аз съм виновна – ща не ща ще трябва да си поема вината. Не мога да избягам от правосъдието.”, коментира тя.

 

 

С разпореждане на прокуратурата, късно във вторник вечерта, останалите три деца от семейството бяха изведени от дома им и настанени за наблюдение в добричката болница.  „На практика, не са болни. Те са настанени с прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания. Децата са, на практика здрави”, заяви д-р Йовчо Йовев – началник на педиатрично отделение в МОБАЛ – Добрич.

 

 

Разследването на трагичната смърт на 9-годишното дете от село Кардам – продължава. „Допълнително са извършени огледи, в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, тъй като посоката ни е натравяне на тези деца. Запечатани са търговските обекти в село Кардам”, заяви Йорданка Чанева.

 

 

Разследващите очакват резултатите от токсикологичните експертизи и аутопсията на детето, които трябва да дадат повече яснота около смъртта му.

 

Нова тв, Петел

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024