Политика

Сидеров напуска парламента! Дали не се задават и предсрочни парламентарни избори?

Сидеров напуска парламента! Дали не се задават и предсрочни парламентарни избори?

 

768x432

 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров напуска парламента.

Той официално е разписал заявлението за напускане на законодателния орган пред медиите. 

 

 

Заявлението си той ще подаде в деловодството на парламента до края на седмицата.

Ако Волен Сидеров депозира оставката си в парламента и напусне законодателния орган на негово място ще влезе бившата журналистка от телевизия „Скат“ Мария Цветкова, която обаче ще е от квотата на ВМРО.

 

Припомняме, че на 24 септември стана ясно, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров влиза в битката за кметския стол в София. 

 

 

 

Днес той призова другия кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки също да подаде заявление за напускане на Европарламента.

 

 

„Както аз подписвам това заявление и го внасям в деловодството на Народното събрание, призовавам и Джамбазки да го направи. Каня го във всеки един ден от седмицата до изборите да го подпише и да го изпрати до ЕП. Само така играта ще бъде честна. Иначе Джамбазки ще измами за пореден път избирателите и ще се върне на топлото място в ЕП с 15 хил. евро заплата”, заяви Сидеров.

 

 

Той посочи, че през 2014 г. Ангел Джамбазки водеше листа за народен представител от Благоевград, но си остана в Брюксел. През 2015 г. пак водеше листа за общински съветник, но отново предпочете да запази евродепутатския пост. Сега пак води листата за общински съветник и е кандидат за кмет.

 

 

„Пак ли ще излъже своите избиратели?”, попита Сидеров. По думите му, само така двамата ще покажат на хората, че не си играят игрички с тях, а излизат в това състезание честно.

„Хората оценяват, когато постъпваш достойно. Ако Джамбазки не го направи, ще имам пълното право да го наричам измамник”, добави още лидерът на „Атака“.

 

Според запознати с парламентарните игри наблюдатели ходът на Сидеров е свързано с нещо друго – на хоризонта се задават предсрочни парламентарни избори. Затова и той вече смята присъствието си в парламента за изчерпано и ненужно.

 

Нюз Бг, Дир БГ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024