Политика

Фандъкова: Няма да напускам политиката скоро, за мен е важно, че хората ми дават задачи

Фандъкова: Няма да напускам политиката скоро, за мен е важно, че хората ми дават задачи

 

йорданка-фандъкова-пари

 

 

„Кампанията е в разгара си и е много рано за социология. Искам ми се да говорим за визията и за проектите в града, за това как ще изглежда София дългосрочно.

 

 

 

Визията е подготвена, надявам се до края на годината да бъде приета. Нашите приоритети са в чистотата на въздуха, продължаване на подмяна на градския транспорт. За 5 години сме сменили 90% от автобусите и тролейбусите, купуват се нови трамваи, метрото се строи. Мои опоненти омаловажават това и дори го отричат, но метрото не строи само. Като опитен кмет, за мен е важно в Общинския съвет да има определено мнозинство, а не той да бъде фрагментиран“. Това заяви пред BgonAir кметът Йорданка Фандъкова.

 

 

 

„Изключително съм благодарна на Петър Стоянов. Другият десен кандидат е арх. Игнатов от Демократична България. Бих поспорила останалите колко са десни. Някои от кандидатите обещават всичко – безплатни детски градини, безплатен градски транспорт, но не казват как това ще се направи“, каза още Фандъкова.

 

 

„Градът се развива с работа, а не с приказки. Премахнали сме 500 незаконни постройки, но не шумим“, отговори кандидат-кметът на ГЕРБ на твърденията на Ангел Джамбазки, че не се прави нищо в крайните квартали. “Преди години трябваше да пълним дупките по основните булеварди, сега вече можем да насочваме средства към кварталите.

 

 

 

За мен най-важното е, че хората ми дават задачи. За тях най-сериозният проблем е паркирането и презастрояването. Имаме създаден модел как да обезщетяваме собственици, които имат имоти под формата на градинки в междублоковото пространство”, каза още Фандъкова.

 

 

“Засега гледам да реализирам важните проекти за София през следващите години. Не съм си поставяла за цел да напускам политиката след изпълнението на конкретен проект”, отговори Йорданка Фандъкова на въпрос, дали мисли да се оттегли от политиката, както Бойко Борисов заяви и си постави срок АМ “Хемус”.

 

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024