Политика

Цацаров: Към този момент няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев да са имали контакти с Решетников

Цацаров: Към този момент няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев да са имали контакти с Решетников

 

цаца768x432

 

 

Към този момент в досъдебното производство няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев са имали контакти с ген. Леонид Решетников. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

 

На въпрос по повод шпионския скандал с русофилите, дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров отговори:

 

 
„Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента в страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока“, допълни още Цацаров.
 

 

Във връзка с основанието, на което австралиецът Джок Полфрийман стои в център за мигранти, Цацаров отговори: „Законовото основание не е свързано с правомощията на Прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция „Миграция“ към МВР.“
 

Той обясни, че основанието той да се намира в центъра за настаняване е липсата на валидни документи за самоличност, които да са издадени от австралийската страна.

 

 
„Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз, ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци“, допълни още главният прокурор.

 
Във връзка с истерията в Сливен, че ще се отнемат деца, Цацаров заяви, че има едно досъдебно производство на територията на Сливен, по което производство са интезивни разпити с няколко заподозрени лица.

 

 
Данни за участие на човек от пресцентъра на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока, не е постъпвал. Ако някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. В рамките на това, което правим на територията на Сливен, няма данни за такова участие“, допълни още Цацаров.
 

 

Той посочи, че има данни а участие на местни общности, лидери на местни общности и лидери на местни религиозни общности.

 

Фокус, Епицентър

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024