Криминално

Шефът на СДВР с последна информация за разстрела на Станка Марангозова, получавала е заплахи от…

Шефът на СДВР с последна информация за разстрела на Станка Марангозова, получавала е заплахи от…

big_30_1

 

 

Продължава разследването на тежкия криминален инцидент от миналата нощ в София. 46-годишна жена беше застреляна в главата в автомобил.

 

 

През цялата нощ районът на убийството остана отцепен, а полицаи извършваха огледи, съобщи bTV. От МВР обявиха, че работят по всички версии на убийството.

 

Инцидентът става на паркинг пред жилищен блок и на метри от болницата „Света Анна“ в кв. „Младост 1“. Сигналът е получен малко преди 21 ч. от мъжа, с когото е живяла на семейни начала.

 

Жената е на 47 години. Открита е с огнестрелна рана в главата в столичния квартал „Младост“.

 

Разследващите работят по две версии – убийство или самоубийство. По все още непотвърдена информация става въпрос за Станка Марангозова. Преди години тя е била обвинена във финансови измами, а през 2011 година е била арестувана от ДАНС за пране на пари.

 

 

Предстои много работа, така че в момента, в който можем да ви дадем някаква информация, знаете, че винаги сме били открити за медиите – ще ви бъде дадена такава информация, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев.

 

 

Сигналът е подаден в 20.48 часа от приятеля ѝ, с когото живее във фактическо съжителство. Имаме данни кога се е случил изстрелът.

Image_7702817_126

 

Убитата Станка Марангозова е криминално проявена, допълни Хаджиев. Става въпрос за финансови измами и пране на пари, добави той.

 

47-годишната Станка Марангозова, която беше застреляна снощи в София, постоянно е получавала заплахи от хора, измамени от нея. Това е разказал пред полицията и мъжа, с който тя живее на семейни начала, пише TrafficNews.

 

 

Нищо от вещите на жертвата не липсва и затова първоначално от МВР заявиха, че работят и по версията за самоубийство.

През цялата нощ районът на убийството остана отцепен, а полицаи извършваха огледи, разказаха съседи от блок .

 

 

 

Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв.  чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

 

 

Станка е завличала жертвите си като се е представяла като брокер или инвестиционен посредник на известно дружество, което се занимава с такава дейност и има лиценз от Комисията за финансов контрол.

 

 

Тя е мамила своите „клиенти”в продължение на 8 години, сочи обвинителен акт на Софийска градска прокуратура. Делото срещу нея все още не е приключило.

 

 

Финансово-икономическата експертиза, поискана от прокуратурата установява, че за по-малко от три години – от януари 2008 до октомври 2011 година, в сметката на Марангозова, общо е постъпила сумата от 65 536 705,98 лева. Те са изпратени от различни хора, и то само в една банка.

 

 

Схемата, по която е действала Марангозова стават ясни от показанията на потърпевшите по време на разследването. Тя спечелва доверието на заможни хора със свободни пари, които й предоставят крупни суми срещу обещание за значителен дивидент. След това дава част от обещаната печалба, но под предлог, че излиза още по-добра сделка, иска още пари. Това сее повтаря няколко пъти след което умелата измамница спира да си вдига телефона и изчезва.

 

 

През това време Станка вече успява да зариби нови „клиенти“, с които процедира по същия начин и, общо взето, върти една и съща сума, която прехвърля от един на друг, а парите, които получава, задържа при себе си.

 

 

Една от ужилените е Бонка Кулинска, която превела на няколко транша 1 милион лева на Марангозова, за да извършва с тях финансови операции за закупуването на акции и игра на борсата. Тя се запознава с нея чрез свой близък, на когото има безусловно доверие, тъй като вече е „работил“ с Марангозова, убедил се е в нейната почтеност и е останал доволен от начина, по който се разпорежда с парите му.

 

 

От разговора, който двете повеждат в присъствието на свидетели, Кулинска придобива впечатлението, че дамата е много компетентна и разбира от сделки с ценни книжа, извършвани на Българската фондова борса. След което Марангозова развърта схемата си, като по нейно настояване ѝ превежда на три транша общо 996 705 лева и то все по спешна необходимост заради излизащи „безценни“ сделки, от които могат да се спечелят добри пари, като сама посочвала и основанието за „доверително управление и покупки“. Последвала врътка с уж погрешно преведена сума от над 148 000 лева в сметката на фирмата, на която Кулинска била пълномощник, и по искане на Марангозова тя веднага я върнала обратно. След което Марангозова изчезнала.

 

По подобен начин и със също толкова крупни суми да ужилени още няколко души, като някои от тях са видни фигури от криминалния контингент, твърдят запознати.

 

Блиц, Трафик нюз

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024