ОБЩЕСТВО

Българите предпочитат да пазаруват в Сърбия, изпразват щандовете и пълнят тамошния бюджет

Българите предпочитат да пазаруват в Сърбия, изпразват щандовете и пълнят тамошния бюджет

0000428160-article2

 

 

Само една-единствена туристическа проява – Царибродската сушеница, носи на този град приходи от 100 000 евро, което е равно на една пета от градския бюджет.

 

 

 

Българите идват чрез туристически агенции, но повечето от тях просто палят колата и тръгват за Сърбия. Идват не само от София, но и от Перник, Благоевград, Драгоман, пише „Вечерне новости“.

 

 

 

Директорът на туристическата организация Цариброд Васил Андреев обяснява, че Царибродската сушеница се организира на 16 и 17 ноември.

 

 

„Подготвил съм цяла реч на български – казва Андреев. – Когато дойдат, те изпразват всичките щандове с месо. А това е много важно за нас, защото сме успели да накараме хората отново да гледат прасета. Само тази  проява за един ден носи на Цариброд 100 000 евро, което е равно на една пета от бюджета“.

 

 

 

Тези дни в София се състоя туристическа презентация както на Цариброд, така и на Белград и Лесковац, пише „Вечерне новости“. За първите девет месеца на годината българските туристи са реализирали 103 708 нощувки, предимно в Белград.

 

 

„Готови сме за пристигането на българите, които винаги са в десетката по многочисленост гости в Белград“, каза Слободан Ункович, зам.-директор на туристическата организация Белград.

 

 

Освен в Белград българите обичат и сръбските балнеолечебни курорти, като и местата, на които се организират различни прояви. Българските туристи ходят в Сърбия семейно, с по-голяма компания, но и все повече млади хора избират страната за забавления. В Сърбия те празнуват всички празници – от новогодишните и 8 март и 1 май, до есенните.

 

 

 

„Българските туристи идват при нас не само на Рощилиядата, но и на карнавала, както и на всички празници и уикенди – казва Небойша Коцич, шеф на туристическата организация Лесковац. – Новогодишните празници са изкупени още от миналата година, когато са си тръгнали доволни.

 

 

 

Надяваме се, че скоро ще бъде открит хотел „Белград“, защото ще увеличим броя на леглата и ще ги задържим възможно най-дълго. Те харчат отлично, хранят се единствено в ресторантите, защото обичат нашата кухня“, обяснява директорът.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Така се посрещат гости и обслужват клиенти – културно, щедро, с уважение и добра дума!

 

 

 

При нас – всеки търговец иска с една продажба да направи толкова пари, колкото от 10 продажби – затова ни продават най-най–най-лошокачествените стоки и се чудят защо пората ходят в съседните страни – в Румъния, Сърбия, Македония, Турция – храната е от истински продукти, не от боклуците на ес – затова предпочетат да си купуват от там – събота и неделя  Русе, Видин, Свищов се изнасят в Румъния и пазаруват сирене, кашкавал, месо, вино

 

 

 

Източник: Днес.БГ

 

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

158313_660_370

Сводка на Щаба към 17 часа на 25 април: Ковид -19 взе нова жертва в София, броят на заразените расте

април 25, 2020
640_640_1585672305

Кеворк Кеворкян: Брифинги за паметници!

април 25, 2020
sled-15-dni-borba-zhivot-izpisaha-937

Истинско чудо се случи с това семейство от Пловдив след 15 дни борба за живот в интензивното

април 25, 2020
kristian-nikolov-768x768

Дрогираният убиец на Милен Цветков може да се размине със затвора!

април 25, 2020
big_1357

Учен от Израел: Коронавирусът умира сам за 70 дни, както и да се опитваме да го спрем

април 25, 2020
gotvat-li-gavra-sas-stolichani-1

Готвят ли нова гавра със столичани?

април 25, 2020