Политика

Плевнелиев: През 2021 ни чака генералска битка – между генерал премиер и генерал президент!

Плевнелиев: През 2021 ни чака генералска битка – между генерал премиер и генерал президент!

 

пастирка69a0193e8bfd0cc6206e98aebe1ddf93

 

Задава се генералска битка до президентските избори през 2021 г. – битка между президента генерал и премиера генерал, обяви бившият държавен глава Росен Плевнелиев в пламенно слово пред политическия актив на ГЕРБ, който на национална среща в четвъртък отчете победата си на приключилите местни избори.

 

 

Едновременно с това партията на премиера Бойко Борисов посочи и заклейми политическите си противници, на първо място обединението „Демократична България“ (ДБ), задето част от симпатизантите му са подкрепили Мая Манолова на балотажа в София.

 

 

 

„Десница от ДБ това са бившите деца, внуци на червената номенклатура“, обяви Борисов пред новоизбраните кметове на ГЕРБ, членовете на кабинета и партийния актив.

Освен Мая Манолова и ДБ, за врагове на ГЕРБ бяха посочени още президентът Румен Радев и БСП.

 

 

Редом до Борисов на първия ред седеше Росен Плевнелиев, който заяви от трибуната, че „изпитва унижение от градската десница и от ръководството на Демократична България да влезе в съюз с Мая Манолова“.

 

 

 

Това, което се случи на балотажа, толкова много пъти, направо да си изберат Мая Манолова за шеф, да си вървят напред и да се знае кой кой е, продължи той.

 

 

 

Плевнелиев атакува президента Румен Радев за това, че от три години громи всекидневно Народното събрание и Министерския съвет, но и до днес не е излязъл с едно решение или идея по въпроса за корупцията. Не стана ясно каква корупция има предвид, тъй като спомена единствено любимата мантра на ГЕРБ за аферата „Костинброд“ от 2013 г.

 

 

 

„Минаха тежки избори. Много бяха тези, които говориха за изборни манипулации и точно те не казаха нито една сума, когато беше извършена най-голямата изборна манипулация – костинбродската афера. И Нинова, и Манолова, и Слави Трифонов не казаха нито дума за Костинброд. Президентът на България от 3 години не е излязъл с една инициатива срещу корупцията. Когато назначи свое правителство с Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че над него се е оказвал натиск“, каза Росен Плевнелиев.

 

 

 

Той обвини Радев, Манолова и Нинова и за това, че не са казали нищо за тоталитарния режим, а лидерът на БСП и до днес открива паметници на Живков.

 

 

 

ГЕРБ създаде здрав фундамент, пазете го. Останете заедно, имаме мисия и цели да продължим заедно, обърна се Плевнелиев към към събралите се 140 кмета на ГЕРБ в столичното кино Люмиер.

 

 

 

„Вече 13 години ГЕРБ печели доверието на хората на всички избори. Надяваме се за в бъдеще хората да продължават да ни се доверяват. Работете за доверие с лице към хората в качеството на добри стопани“, продължи той.

 

 

 

По думите му истинската борба с корупцията минава през индустриални зони, усилие на всички възможни нива за модернизация на държавата.

 

 

 

Модернизирайте, градете, обърна се Плевнелиев към събралите се кметове. Той предупреди, че се задава генералска битка до президентските избори през 2021 г. – битка между президента генерал и премиера генерал.

 

Медиапул

loading...
0
Политика

More in Политика

fandakova-1

Фандъкова не слиза от служебната кола, но съветва столичани да ползват градския транспорт

декември 11, 2019
Hemus

Последните 90 км от любимата магистрала на Борисов ще са от чисто злато – 1.38 млрд. лв.

декември 11, 2019
5.image6

Ето какъв самолет са си харесали управниците ни, след като стана ясно, че Фалконът излиза от употреба… СНИМКИ

декември 11, 2019
big_1323

Борисов побесня след интервюто на Радев: Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

декември 11, 2019
залеза2112046900

Радев: Борисов полага неистови усилия да ни спаси от Борисов. В залеза на своето управление се сети за разследване на главния прокурор

декември 11, 2019
лицеbig_79291220_3317800674958249_8530137617763663872_n

Радев: Българите ще са добре, когато принудят политиците да заживеят само от заплата

декември 11, 2019