Криминално

Проговори любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.

Проговори любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.

 

big_11e2

 

Виртуалният любовник на обвинената варненска банкерка твърди, че тя му е пратила само 15 000 лева. Това съобщи наблюдаващият прокурор Светлана Данева, цитирана от Фокус.

 

 

Според прокурора мъжът, на когото Невена Йорданова е пращала пари, твърди, че самата варненка му е предложила да изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми.

 

 

„Делото е едва на няколко дни, но и третото лице ще бъде обследвано. Към момента това, което знаем от банката, е, че обвиняемата е ощетила 19 клиенти с над 1 милион лева, като сумата може и да набъбне, защото се извършва вътрешна проверка“, допълни Светлана Данева.

 

 

Сумите са били теглени в продължение на 3 години, като разследващите органи нямат данни къде са в момента откраднатите пари и дали действително сумите са пращани по куриер към виртуалния ѝ приятел. „Не мога да си представя как един милион лева са били изпратени по куриер в пликове“, каза още прокурор Данева, цитирана от „Фокус“.

 

 

 

Успоредно с това стана ясно, че от имот в монтанското село Мокреш полицията е иззела 30 000 лева, за които има съмнение, че са изпратени от Невена Йорданова.

 

 

В обясненията си онлайн приятелят ѝ е казал, че парите са на баща му, като това тепърва предстои да бъде изяснено от разследващите. Сумата е приета за веществено доказателство.

 

 

 

Данева допълни, че самопризнанията, които обвиняемата е направила, не са необходими на прокуратурата, защото има достатъчно доказателства за извършеното от нея деяние.

По думите й това е голяма сума и има вероятност да е скрита някъде другаде.

 

 

В съдебната зала бе препоръчано на обвинената да ѝ бъде извършено съдебно-психиатрична епикриза. За престъплението, в което е обвинена Невена Йорданова, може да получи присъда от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и забрана за упражняване на определени професии.

loading...
Криминално

More in Криминално

big_Eurozone_489x_6907f4

Гешев сравни побоя над Слави Ангелов с атентат срещу държавата! СНИМКИ

април 23, 2020
big_big_1a7b

Арестуваха нападателите на журналиста Слави Ангелов! СНИМКИ

април 23, 2020
5e3e6d15b_lucho_sin

Арестуваният за грабежи син на Лъчо Мозъка избягал от джипа, който уби Милен Цветков

април 20, 2020
654

Касапница във Велинград! Известен треньор по плуване уби съпругата и сина си и се самоуби! СНИМКИ

април 12, 2020
neizvesten-prebi-maika-razhozhdashta-se-914

Неизвестен преби майка, разхождаща се в гората с бебе… СНИМКИ

април 9, 2020
5efa209cd292490c80966d37e02e1590

МВР официално предупреди: Не вдигайте на непознати обаждания от телефон с този код!

април 6, 2020