Политика

„Аз ще правя каквото си искам, защото съм директор, назначен от ГЕРБ“! ДОКУМЕНТИ

„Аз ще правя каквото си искам, защото съм директор, назначен от ГЕРБ“! ДОКУМЕНТИ

бойко борисов_87

„Аз ще правя каквото си искам, защото съм директор назначен от Герб“

 

 

С тези думи директора на ОД „Земеделие“ – гр. Силистра Николай Чернев уволнява от работа служителя Емил Върбанов, който днес се свърза с нас и ни помоли да публикуваме неговата история, за това как един самозабравил се дерибей от Герб на местно ниво, буквално унищожава човешки съдби и харчи стотици левове за дела от името на държавата, за да доказва, че правомерно е уволнил служителят. Ето какво ни написа г-н Върбанов, публикуваме писмото му, без редакция:

 

 

„Думите на лидера на ГЕРБ, че ще се разправи с дерибеите в партията си, отново се оказаха „пунта мара” по собственото му определение.

 

 

Един активист на партията, спуснат за директор на ОД „Земеделие” – гр. Силистра дерибейства и нарушава закона от първия ден на назначаването си. Със заплахи, натиск и различни хватки, той принуди да напуснат голяма част от служителите, работили в дирекцията преди него.

 

 

Това бяха водещите специалисти, от които явно го беше страх. Запуши им устата с по две – три заплати, които им даде като откуп за мълчанието. Когато аз не се поддадох на заплахите му, той грубо погазвайки закона за държавния служител, в частта му за оценка на работата, ме уволни на 01.02.2018 година.

 

 

 

По негови думи той знаел, че съдът ще ме върне, но ще ме махне от главата си и ще се моля, когато огладнея. Съвсем умишлено обжалва решението на Районен Административен съд – гр. Силистра, въпреки ясното съзнание, че делото не може да има друг изход. След потвърждаване решението от Върховен Аминистративен съд през 2019 година аз се връщам на работа на 04.11.2019г.

 

 

Той с цялата арогантност, безпардонност и безочие дори не си е направил труда да се запознае с основни правила и принципи в трудовото законодателството на Република България. Както казва „ аз ще правя каквото си искам, защото съм директор и съм от ГЕРБ”.

 

 

 

Дори не си дава сметка, че слага петно и върху партията си и благодарение на такива като него, тя все повече губи електорална подкрепа, а на последните избори получи прозвището „партия на циганите” ,заради купения вот, който им осигури крехка победа с привкус на „пирова”. Връщайки се на работа въпреки подаденото ми заявление за възстановяване, той най – пренебрежително не предприе никакви действия по възстановяването ми през целия ден, въпреки задълженията си по закон. Едва на следващия ден около обяд той ми връчи две заповеди – за назначаване и за прекратяване на служебните правоотношения.

 

 

В заповедта за прекратяване се сочи абсолютно измислена причина „съкращаване на длъжността” и това при положение, че през 2017 година работих сам от 01 юни, а сега има назначени трима инспектори за същата работа. Най – нагло не ми се изплащат съдебните разходи, за което е осъден от ВА съд, не ми е оформена служебната книжка, което е негово задължение. В заповедта не е посочено, а и не е изплатено полагащото ми се трудово възнаграждение и компенсации за неспазено предизвестие. Всичко това със заплахата, че парите, присъдени ми от съда, може и да не ги видя. Като че никой не може да го накара да спази закона и той се чувства над него. Това явно е стил на ръководните кадри на партия ГЕРБ.

 

 

Чудя се дали лидерът им си дава сметка, че всеки един от тях с действията си го излага и прави все по – непопулярен. За какво ни е съд, щом всеки партиен член, добрал се до някакъв пост, може да погазва и да не изпълнява решенията му?! За какво са ни институции, щом е важно само и единствено желанието, породено от комплекси за малоценност, на партийните величия?!

 

 

 

Защо отново връщаме прословутия чл. 1 на Конституцията, който уж премахнахме още в началото на прехода?! Позволявам си да Ви занимавам със себе си, защото това е принцип на управление, който смаза всичко кадърно и мислещо, защото дребни хорица с кални душици могат да ръководят само със страх и репресии! Хора, не се страхувайте! Ние сме повече, по – добри и по – умни от тях. Стига сме им търпели некадърността, беззаконието и арогантността!!! „

 

 

Емил Върбанов

Гр. Силистра 1

2.11.2019 година

Източник: Хакнюз

 

xaknews.com

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024