Политика

Боил Банов: Губим делата за Ларгото и на 2-те инстанции, но държавният интерес е защитен. Няма повод за оставки

Боил Банов: Губим делата за Ларгото и на 2-те инстанции, но държавният интерес е защитен. Няма повод за оставки

 

Държавата е защитила своя интерес по делото за ремонта на Ларгото. Това каза министърът на културата Боил Банов в интервю за сутрешния блок „Здравей, България“ на Нова телевизия по темата за решението на Съда по делото за ремонта на Ларгото, което държавата изгуби и дължи 73 00 лв. разноски.

 

 

 

„Три години са водени дела със фирмата за извършване на ремонтните дейности. За съжаление делата са изгубени на двете инстанции. Отиването на ВКС на последна инстанция не води до анализ на това какво се случва, а там се претендира, ако нещо от процедурата не е спазено“, посочи той. По думите му в такъв смисъл то е формално.

 

 

„Да, ние губим делата и на двете инстанции, но държавният интерес е защитен. Тази трета инстанция нямаше да промени нищо. За нас не е административна грешка неотиването на нея и.

 

 

 

Проведе се сериозен дисциплинарен съвет в Министерството на културата, снеха се показания, направи се пълен анализ на деловодната система. Дисциплинарният съвет счита, че са злонамерени действията по необжалването и пропускането на срока за жаленето по ВКС. Ето защо сме събрали и предали всички материали на прокуратурата. Това не може да е повод за оставка, а за разследване. Този перманентен и инсинуиран натиск не може да бъде повод за оставка“, каза още Банов.

 

 

 

„Твърдо считам, че моят екип е много сериозен и качествен. В последните 2 го и половина работата ни го доказва. Това, че вътре може да има „гнили ябълки“, може да го има и във всяко семейство.

 

 

 

Моята работа е да ги открия и да ги изведа от структурата на Министерството, за да не вредят на българската култура. Моята работа е да знам всичко. Всичко сме събрали и предали в прокуратурата. Мисля, че ще бъде интересно тяхното разследване“, добави той.

 

„Атаката срещу мен е една и съща. Хубавото е, че свикнах и не си хабя нервите. Непримиримостта ми остава същата и по-висока“, посочи Банов.

 

„От бюджета на Министерството ще бъдат тези пари за разноски по изгубеното дело.
Завеждат се делата, по тях има такси. Губим ги тези дела. Ако не беше този злонамерен акт, за да бъда потопен аз и да бъде унизено Министерството на културата, можехме и още загубим още такси, за да продължи делото на трета инстанция.

 
Държавата е длъжна да защитава своя интерес, когато смята, че има нещо неправомерно“, каза още той.

 

Източници: Нова ТВ, „Епицентър“

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024