Политика

БСП: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София!

БСП: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София!

 

ниноваbig_2f14

 

 

БСП ще даде политическа подкрепа на Мая Манолова да иска касиране на вота в София, заяви на първата си пресконференция след втория тур на местните избори лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

„Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима. Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори – ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт“, каза Нинова, която се появи на пресконференция на „Позитано“ 20, заобиколена от кметовете – победители на социалистите.

 

Тя застава пред медиите за пръв път след втория тур на местните избори.

 

Червените победиха в Русе, Перник, Благоевград и Разград.

Те олицетворяват цялото богатство на БСП, каза за новите кметове на тези градове Нинова.

 

„Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу наш беше държавната машниа. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен. Срещу единият лев, с който разполагахме като субсидия бяха изправени милионите на олигарсите в България. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години. Въпреки това вие запазихте спокойствие и направихте една позитивна и усмихната кампания. До мен най-близо стоят четиримата кметове на областни центрове. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП“, продължи Нинова.

 

Ние изпълнихме задачата, която си бяхме поставили. 35 общини – на първи тур, на втори тур печелим 26 балотажа, отчете Нинова.

 

В Шумен разликата ни с ГЕРБ е 66 гласа при над 400 невалидни бюлетини, посочи Нинова. И заяви, че БСП може би ще иска касиране в Шумен.

 

Мая Манолова показа, че има алтернатива. Партията удвои резултата си в София – ще имаме 15 общински съветници и двама районни кметове, каза още Нинова.

 

БСП затвърди тенденцията в последните три години да повишава резултатите си, обобщи лидерът на социалистите.

 

Нинова пожела „на добър час на Мая, каквото и да реши да прави“.

 

„Все по-трудно става да се проследява логическа нишка в разсъжденията на премиера, особено, когато започне да отрича сам себе си“, каза Нинова. И посъветва премиера и лидер на ГЕРБ да не забравя откъде е тръгнал – той самият спечели София като независим кандидат, а в изборната нощ се изказа против тази политическа формула.

 

 

Очаквайте подробности!

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024