ИНЦИДЕНТИ

Запалиха 2 коли на шефа на агенция „Митници“, МВР повече от 24 часа мълчи и укрива случая (ВИДЕО)

Запалиха 2 коли на шефа на агенция „Митници“, МВР повече от 24 часа мълчи и укрива случая (ВИДЕО)

g_kostov

 

Изгоряха две коли на шефа на митниците и бивш главен секретар на МВР Георги Костов в нощта срещу събота. Те били паркирани пред вилата му в с. Опицвет.

Костов и семейството му отишли на вилата си след края на работния ден в петък. Шефът на митниците бил със служебното си беемве 7-а серия. Двете му дъщери Радина и Лилия също били там. Паркирали автомобилите си пред бялата вила, точно преди края на асфалта по улицата.

 

Около 5,35 часа семейството се събудило от силната светлина и мощен гърмеж. Оказало се, че две от колите горели, а силният шум бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на бившия главен секретар на МВР.

 
Веднага бил подаден сигнал, а пожарната пристигнала за по-малко от 10 минути. Полицията също дошла за минути. Криминалистите проверили записи от камери, които гледат към мястото на инцидента. На тях обаче не се виждат подпалвачи.

“Засега версиите клонят към 60 процента самозапалване и 40 на сто за подпалвачи”, коментираха пред журналисти полицаи..

 

 
Георги Костов е шеф на Агенция “Митници” от май 2017 г. 3 месеца по-рано бе уволнен като главен секретар на МВР от служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Веднага след това Костов заведе дело и каза, че е бил натискан от Узунов да си подаде оставката.

 

 

Самият бивш министър пък беше шеф на полицията в Пловдив и напусна, докато Костов бе главен секретар на МВР. Затова се завъртяха и слухове, че Узунов разчиства стари сметки. Това обаче нито веднъж не бе казано от Костов, който беше уволнен.

 

 

 

Телевизия БСТВ съобщи, че вечерта на 7 ноември е бил запален личния и служебен автомобил на шефа на Митниците Георги Костов, които са се намирали пред къщата на Георги Костов в село Опицвет, на 20 километра от столицата. Шефът на митницата е стрелял по няколко лица със служебния си пистолет.

 

 

МВР повече от 24 часа мълчи и укрива случая.

 

 

АФЕРА разполага с оперативна информация от спец. службите, според която от китайското карго се разпределят по 400 000 лева на месец между няколко лица на високи служебни длъжности в СДВР, в МВР на ниво министър, и в Митниците – на ниво шеф.

 

 

На камион мизата е по 1200 – 1700 лв.

 

 

В оперативната справка фигурират имената на Георги Костов, както и на Младен Маринов, известен като охрана на Мето Илиенски преди години, а сега министър на МВР, фигурира и името на Хаджиев от СДВР.

 

 

 

Дали „неуредици“ в китайското карго стоят зад палежите на двата автомобила на шефа на Митниците е добре да се заеме спец. прокуратурата, която със сигурност отсега прогнозираме, че ще зажуми за оперативната справка, с данните от която разполага АФЕРА.

 

Фрог нюз, Афера, Би ти ви, БСТВ

 

Изгоря кола на семейството на шефа на агенция „Митници“

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024