ОБЩЕСТВО

Измамен от мними майстори мъж ги върза със свински опашки и извика полиция. Сега може да го съдят за отвличане

Измамен от мними майстори мъж ги върза със свински опашки и извика полиция. Сега може да го съдят за отвличане

big_4

 

 

Измамен от мними майстори на покриви мъж ги завърза и извиква полиция. Оказа се обаче, че сега може да бъде съден за отвличане. Случаят е от село Тръмпово.

 

 

Авансово Ганчо Ганев платил на майсторите 2 800 лева за махане на покрива. После обаче те зарязват обекта и се започва искане за още и още пари, за да довършат. Потърпевшият обаче ги завързва със свински опашки и вика полиция, разказва Нова тв.

Сагата продължава вече няколко месеца.

 

 

„Касае се за особен вид измама, извършена от професионалисти. Никой не е застрахован. Никога не съм си мислел,, че мога да бъда измамен по този начин. Реших да си ремонтирам покрива. Търсих най-доброто – с договор, с гаранции. Намерих, каквото търсих – подписахме договор, извърших плащания. По договор им платих 1600 лева още първия ден като дойдоха. На третия ден им платих още 1200 лева. С фирмата се свързах и се отзоваха още на втория ден. Показаха ми снимки на обекти, които са работили. Разчитах на договора и разговорите“, разказва Ганев.

 

 

„Първият ден работиха нормално. На втория ден като видях какво правят, направо се шокирах. Опитах се да ги изгоня още тогава, но те ме заплашиха с договора и със съдебно преследване. Втория ден качеството на работата нямаше нищо общо с това на снимките, които бях гледал. Тогава обаче валяха дъждове и аз нямах избор, защото бях без покрив. На четвъртия ден се оказах и без пари, и без покрив. Те просто не се появиха повече и аз почнах сам да си правя покрива. На 17-ия ден се върнаха при мен, но с искане за още 2000 лева да завършат покрива“, разказва Ганев.

 

 

В този момент той вече е наясно, че е измамен.

Кварталният съветва Ганев, ако се появят „майсторите“ веднага да извика полиция.

 

 

„Появиха се и още от вратата се развикаха, че искат 1000 лева капаро. Изпаднах в ужас, че може да започнат да развалят това, което вече съм направил по покрива. Затова им вързах китките на ръцете и извиках полиция. Нямах избор, защото през цялото време те ме заплашваха. По време на гражданския арест бях само с приятеля си“, разказва той.

 

 

„Патрулката дойде да ги прибере, а аз отидох в полицията, за да подам жалба. В един момент аз се озовах заключен в ареста и разбрах, че майсторите са имали адвокат от София, който в рамките на час е успял да реагира, написали са си жалба, казали, че са били заложници, че съм ги измъчвал“, разказва Ганев.

 

Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024