ОБЩЕСТВО

Какво се случва със Стоянка Мутафова – преместиха я по спешност във ВМА!

Какво се случва със Стоянка Мутафова – преместиха я по спешност във ВМА!

 

стояна1541844433-clipboard33

 

 

Стоянка Мутафова е била преместена от Правителствена болница във ВМА във вторник вечерта, пише Lupa.bg. Въпреки че е в много тежко състояние, 97-годишната легенда е била транспортирана във Военна болница по настояване на дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки.

 

 

Комедийната икона е преборила сепсиса, заради който в средата на октомври бе приета по спешност в Университетска болница „Лозенец”. Според наш източник за смяната на лечебните заведения е съдействал лично шефът на Военномедицинска академия генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

 

 

„Да, преместихме мама във ВМА по лични причини. Благодарна съм на докторите от болница „Лозенец“, но имах проблем в комуникацията с тях. А и Стоянка от години е пациент на Военна болница, там се чувства добре“, заяви пред Lupa.bg Муки. Според нея майка й се възстановява, но трудно и все още е рано да се правят изводи, че е стабилизирана.

 

По ирония на съдбата във ВМА е и Стефан Данаилов. Информаторът в бяла престилка обясни, че двамата именити актьори дори са в съседни стаи.

 

След като бе приета в болница, се оказа, че Мутафова имa ceпcиc – гнoйнa инфeкция нa oргaнизмa, кoйтo зaceгнaл и жлъчкaтa. Нaлoжилo ce aктриcaтa дa бъдe вкaрaнa зa oпeрaция и дa ce oтcтрaни жлъчкaтa.

 

 

Иcтинcкo мeдицинcкo чудo e, чe Cтoянкa издържaлa oпeрaциятa и уcпялa дa ce cъбуди cлeд упoйкaтa. Овладяването на сепсиса се cлучвa мнoгo рядкo и cмъртнocттa oт тoвa зaбoлявaнe e изключитeлнo виcoкa.

 

 

„Не може да се каже, че е много добре, на фона на състоянието й отпреди дни има известен прогрес, но е рано да се радваме”, призна нашият източник.

 

Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024