Политика

Каракачанов: Не разбирам аргумента на Радев за обществената подкрепа на Гешев, щом е избран, няма какво да се говори

Каракачанов: Не разбирам аргумента на Радев за обществената подкрепа на Гешев, щом е избран, няма какво да се говори

каракачанов

 

 

„Не съм изненадан от решението на Румен Радев, но не разбирам аргумента му за обществената подкрепа. Както имаше протестиращи, така и имаше една група хора, която го подкрепяше. Той се избира от специализираната прокуратура, не е като изборите за кмет. Избира се магистрат от специализиран орган от магистрати.

 

 

Щом той го е избрал, не виждам какво трябва да се говори. Имало само един кандидат, на много места и на местните избори имаше само по един кандидат. Този кратък коментар направи по Канал 3 министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

„Радев има право да не одобри тази кандидатура, но ако ВСС отново го избере, по Конституция тук свършват правомощията на президента, не може да го върне пак. 30 години се използват чужди инструменти за решение на българските проблеми“, каза той.

 

„Някой ме наричат русофил, националист, но не аз съм измислил това, че демокрацията не е съвършена, но по-добро нещо не е измислено. Щом има режим, при който се избира някой, значи трябва да се спазва. Ако на някой не му харесва нещо, демокрацията не е хубава. Искам да няма незаконно задръстване по кръстовището. Да няма групи хора, които изневиделица блокират пътя. Като имаш идеи, се явяваш на избори. Като ги спечелиш, ги налагаш. Другото е диктат“, заяви Каракачанов.

 

„Всъщност аз показах този жест (средния пръст), за да илюстрирам какво показа на обществото съдебната система. Същите, които ще се оплакват и този път. Слави Трифонов вече е станал културен, ще влиза в политиката. Ако се позагледате в медийните му изяви, доста неща противоречат на морала и обществените нрави. Да беше изгледал предаването, щеше да научи нещо. Иска да бъде забелязан просто“, допълни той.

 

„Препоръчвам на хората да четат. Да прочетат Захари Стоянов. Той казва, че лидер не се избира, той се налага. Обществото трябва да подкрепя идеите ти, за да си лидер“, сподели Каракачанов.

 

Канал 3

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024