СВЯТ

Котката, която обиколи половината земя, за да се върне при семейството си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Котката, която обиколи половината земя, за да се върне при семейството си (СНИМКИ/ВИДЕО)

they-lost-their-beloved-family-cat-and-lost-all-hope

 

 

 

Иракско семейство – майка и петте ѝ деца – беше принудено да избяга от град Мосул, окупиран от терористите. Разбира се, нямаше как да не вземе и друг член на семейството със себе си – турската котка Кункуш.

 

 

През ноември 2017 г. семейството, което осъществи тежко пътуване, пристигна на остров Лесбос, но там ги очакваше ново нещастие. В объркване котката се изплашила и скочила от лодката, доплувала до брега. Майката и децата прекараха повече от час в търсене на домашния любимец, но напразно.

 

 

За съжаление, бежанците били принудени да продължат пътя си, който в крайна сметка завършва успешно в Норвегия.

Междувременно Кункуш също имал трудности. Местните котки не го приемали като свой и правели всичко по силите си, за да не го допускат до храната.

 

 

 

За щастие това привлякло вниманието на доброволците: една скромна домашна котка се различава от гръцките побойници както по външен вид, така и по поведение.

 

 

Доброволците предположили, че „аристократът“ най-вероятно е пристигнал с някоя от лодките с бежанци, и решили да се погрижат за него. Те публикували в интернет съобщение за намерена котка, на два езика – английски и арабски, в социалните мрежи беше създадена специална група и беше обявено набиране на средства, които да върнат котката на собствениците.

И след около месец и половина иракското семейство най-накрая се свърза с организацията за защита на животните чрез социалната мрежа! При първото обаждане  по Skype: жената и децата буквално плачели от щастие, а Кункуш, чувайки гласовете на любимите си стопани, се опитвал да ги намери зад монитора на лаптопа.

 

7185404-3x2-700x467

Кункуш получил почетното гръцко име Диас, което означава  Зевс. В Гърция Диас става пълноправен гражданин на Европейския съюз – получил ветеринарен паспорт на ЕС. ЧУдесно е, когато всичко приключва добре.

Kunkush-feature-e1456176762872

 

Войната е жестока не само за хората, но и за невинните домашни любимци. Кункуш е имал късмет да се събере със своите хора, но колко други са останали сами или са били избити?

 

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024
тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024