Uncategorized

Къде изчезнаха пет деца от едно семейство? Наистина ли изгоряха в пожар?

Къде изчезнаха пет деца от едно семейство? Наистина ли изгоряха в пожар?

 

orig_kade-izcheznaha-pet-detsa-edno-993

 

 

Най-прекрасното време от годината ще се превърне в най-лошия кошмар за семейството на Джордж и Джени Содър. В нощта преди Коледа през 1945 г. трагедия покосява градчето Файетвил в Западна Вирджиния, САЩ. Пожар поглъща къщата на семейство Содър и убива пет от деветте им деца. Но дали наистина е така?

 

 

Огънят избухнал около 1 ч. през нощта. Джордж и Джени избягали с четири от децата, а когато Джордж опитал да се върне за останалите пет, той се натъквал на спънка след спънка: стълбата му липсвала и нито една от двете му коли не искала да запали, разказва сайтът All that is interesting, цитиран от vesti.bg.

 

 

 

Пожарникарите пристигнали едва в 8 ч. сутринта, в този момент къщата на Содър била купчина овъглени развалини. Според пожарникарите пожарът е бил предизвикан от електричество. Въпреки че следователят издава пет смъртни акта за смърт от „изгаряне или задушаване“, не е намерена нито една кост или парче плът.

 

 

Почернените родители не са убедени, че Морис, Марта, Луис, Джени и Бети са загинали в пламъците и поставят билборд със снимки на децата край пътя, в опит да разберат какво се е случило с тях.

Преглед на изображението в Twitter

Служител в крематориум потвърждава пред г-жа Содър, че парчета кости се намират дори когато телата се изгарят в продължение на два часа при температура от 2000 градуса; пожарът в къщата трае едва 45 минути.

 

 

Нещата стават още по-странни, когато семейство Содър си спомня за непознатите, които идват в дома им няколко месеца преди трагедията, и странно телефонно обаждане в нощта на пожара.

 

 

Един мъж се появил през есента и търсел работа. Той посочил електрическото табло и казал: „Това ще причини пожар някой ден“. Скоро след това се появил друг мъж, който се опитал да продаде застраховка живот на семейство Содър, но те отказали. „Проклетата ви къща ще изгори“, прeдупредил той и добавил: „И децата ви ще бъдат унищожени. Ще си платите за мръсните забележки, които правите за Мусолини“.

 

 

Джордж Содър е изказвал мнение срещу италианския диктатор на срещи в общността, но не приел изказването на човека като сериозна заплаха. Минути преди избухването на пожара телефонът на семейство Содър звъннал и непозната жена поискала да говори с непознато лице. Джени Содър чувала като фон смях и чукане на чаши и само казала: „Избрали сте грешен номер“ преди да затвори телефона.

 

 

И така, къде са изчезналите деца на семейство Содър? Първото обаждане до семейството било от жена, която казва, че им е сервирала закуска на туристическа спирка на около 80 километра западно от Файетвил. Друга пък твърди, че видяла четири от петте деца в хотел в Чарлстън.

 

 

 

Семейство Содърс се обърнали и към ФБР, но Джей Едгар Хувър не им обърнал внимание. След това двойката наела частен детектив – Си Си Тинсли, който научил, че мъжът, предложил застраховка на семейството преди пожара, бил част от екипа на следователя, който определил пожара като инцидент, причинен от повреда в електрическата инсталация.

 

 

 

След това семейство Содър претърсили отново руините на къщата им и намерили няколко гръбначни прешлена, които изпратили в института Смитсониън за анализ. Патолозите заключили, че костите са на един и същи човек, но не са били изложени на огъня.

Семейство Содър обявило награда от 10 хил. долара за информация за изчезналите им деца, което довело до бум на обажданията.

 

 

Едва 20 години по-късно Джени Содър получила обещаваща улика – писмо от Кентъки, без адрес на подателя, със снимка вътре и странна бележка: „Луис Содър. Обичам брат Франки.

Снимката е на мъж, в средата на 20-те му години, който прилича на деветгодишния им син Луис, вече като пораснал мъж.

Семейство Содър изпратили детектив в Кентъки, за да разследва, но той изчезнал. Джени и Джордж добавили снимката към билборда, но така и не намират изчезналите си деца.

 

 

 

„Нашето време изтича“, казва Джордж Содър в интервю. „Но ние искаме просто да знаем. Ако наистина са загинали в пожара, искаме да бъдем убедени в това. В противен случай, искаме да знаем какво се е случило с тях“, добавя той.

Джордж умира година след интервюто, през 1968 г., а Джени умира през 1986 г. Последната им жива дъщеря Силвия продължава да не вярва, че братята и сестрите ѝ са загинали в пожара.

 

Глас БГ

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023