ОБЩЕСТВО

Липсата на работници проваля сезона в Банско! Хотелиери питат Ангелкова докога ще хранят чиновници в министерството

Липсата на работници проваля сезона в Банско! Хотелиери питат Ангелкова докога ще хранят чиновници в министерството

 

xx

 

 

Зимният туристически сезон чука на вратата, а все повече собственици на хотели в Банско се жалват, че никой не иска да работи в туристическия град. Само преди една две години наемахме македонци, украинци сега и те не искат.

 

Зимният туризъм не е като летният, защото през лятото учениците са във ваканция и някои от тях предпочитат да работят.

 

 

Има и стажове в хотели през ваканцията, а ние буквално няма откъде да вземем кадри/ Министърката на туризма отдавна е наясно с този проблем, но вместо да се вземат мерки и държавата по някакъв начин да субсидира зимният туризъм в България, на нас постоянно ни се казва да се оправяме сами.

 

 

Само преди няколко дена тя беше в курортният град и за пореден път се направи на глуха, за това какво ще направи държавата за да вдигнем заплатите на персонала в бранша, естествено отговори не чуваме, не защото не знаят, а защото за тях е важно да ни вземат данъците, да ни проверяват постоянно и да ни налагат все повече и повече правила свързани с разходи, коментират хотелиери от града и добавят.

 

 

Откакто Ангелкова пое туризма в България хаоса е пълен, държавата само иска, но не иска да прави отстъпки, а когато вдигнем цените, хората ни питат, защо е по-скъпо дори от курортите в Австрия и Франция. Ние знаем защо е по- скъпо и министърката знае, това е така, защото там държавите си развиват туризма, а тук буквално държавата го съсипва.

 

 

Вижте само колко чиновници има в министерството на туризма и си задайте само един въпрос, на този умрял туризъм в който дори вече няма кой да работи, защото сме неконкурентоспособни относно що се отнася до заплати, за какво са ни толкова много чиновници, които да храним?

 

Източник: bulbulgnewsbgg.blogspot.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024