Политика

Малинов: Путин ми каза: Прояви разбиране към българските власти, подложени са на огромен натиск!

Малинов: Путин ми каза: Прояви разбиране към българските власти, подложени са на огромен натиск!

 

1568050328

 

 

Благодарение на прокуратурата идеите на движение „Русофили“ станаха известни!

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Николай Малинов, председател на движение „Русофили“.

Вчера той получи орден „Дружба“ лично от руския президент Владимир Путин на церемония в Кремъл.

 

 

 

У нас Малинов има обвинение в шпионаж в полза на Русия.

 

Той разказа, че е разговарял около пет минути с Путин. Разговорът имал три части – първо за дейността на движение „Русофили“, втората – за отношенията с Русия, третата – за неговия арест.

 

 

 

Путин дословно му казал: „Прояви търпение и разбиране към българските власти, те са подложени на огромен натиск!“, след като станало въпрос за неговите проблеми с прокуратурата. Малинов бил учуден, че руският президент познава в детайли дейността на движение „Русофили“.

 

 

 

Малинов обясни, че е бил в Москва по покана на администрацията на президента Путин. И показа ордена, връчен му от стопанина на Кремъл.

 

 

Той обясни с какво се занимава организацията му – издава книги, организира фестивали. „Знаете за събора край „Копринка“, нали? Тази година се събрахме 16 хиляди души по данни на полицията“, каза той, обръщайки се към водещата Цветанка Ризова.

 

 

 

Аз съм българи патриот, не знам защо някой се е притеснявал, че ще емигрирам, каза той в ефира на БТВ в отговор на въпрос.

 

Няма как да развиваш връзки с приятелска държава и да си шпионин на приятелска държава, категоричен е лидерът на организацията.

 

 

 

Николай Малинов каза, че идва за участие в предаването директно от летището. Пътувал с руския превозвач „Аерофлот“ – били чудесни, с прекрасна кухня. Останал в Москва три дни, защото за толкова получил разрешение да отсъства от страната. Заради това ограничение не успял да присъства на мероприятия в Русия, свързани с дейността на движение „Русофили“.

 

 

 

Николай Малинов разказа и за срещата си с ген. Леонид Решетников в Москва. Генералът го изкушил със сланина и ракия – научил се да я вари. Двамата били и на руска баня.

 

 

Заради изкушенията на Решетников, когато Малинов отишъл да се изповяда, свещенникът му наложил тежка епитимия. Но бил причестен лично от руския патриарх Кирил в храма „Христос Спасител“.

Малинов се видял и с бизнесмена Константин Малофеев – почерпили се за ордена.

 

 

 

Епицентър.бг припомня: Николай Малинов е със забрана да напуска страната във връзка с обвинение в шпионаж, което българската прокуратура му повдигна на 10 септември т.г. Председателят на „Русофили“ е в Москва с разрешение за пътуване в чужбина, постановено от съда.
От прокуратурата съобщиха, че след сигнал от наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по досъдебното производство с обвиняемия Николай Малинов, главният прокурор Сотир Цацаров е отправил сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет и административния ръководител на Специализирания наказателен съд за това, че съдия е разрешил на Малинов да напусне страната, при положение, че той има забрана за напускането на България.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024