Политика

Мая Манолова внесе 14 папки с изборни нарушения в ОИК и обяви: Победата ми беше открадната!

Мая Манолова внесе 14 папки с изборни нарушения в ОИК и обяви: Победата ми беше открадната!

папки4dfbc55cf86fce0fb618a9528f633f06

 

 

„14 класьора с доказателствен материал“ за изборни нарушения по време на балотажа в София внесе бившата кандидат-кметица за столицата Мая Манолова с искане вотът да бъде касиран, предаде Лупа.БГ.

 

 

Тя нарами 4 тежки папки и поиска всички жалби да бъдат разгледани прецизно от Общинската избирателна комисия. 

 

 

Разликата между нея и избраната за четвърти път за градоначалник Йорданка Фандъкова бе едва 5 на сто при окончателното преброяване на бюлетините. От екипа на Манолова обаче заявиха, че са открили редица изборни нарушения и дори посочиха, че е имало масов ромски вот за опонентката.

 

 

„Внасяме 14 класьора с доказателствен материал. Подаваме жалбата заради справедливостта, заради огромната манипулация. Подаваме ги, за да се види, че не може повече така – че настояваме да бъдат разобличени всички манипулации. А дали има кой да накаже изборната машина на ГЕРБ – предстои да видим“, заяви днес Манолова преди внасянето на „доказателствения материал“. Според нея изборната победа в столицата е била открадната най-демонстративно.

 

 

 

 

„Факт е, че 100 000 избирателя е разликата в списъците между първия и втория тур, а повече от 60% са подправените протоколи. Това са над 900 секции. Огромна манипулация от социологическите екзитполове, използвани за партийна пропаганда“, коментира пред репортери Манолова.

 

 

Отчете и че заедно с инициативните й комитет по издигането й ще се борят за въвеждането на машинно и електронно гласуване. Такава бе и целта на кандидат-политика Слави Трифонов през 2015 г. с инициирания от него референдум, чиито резултати обаче бяха отхвърлени от Народното събрание.

 

 

Манолова бе пръв гост в телевизията на Дългия „7/8 ТВ“, което даде храна за спекулации, че може би ще се коалира с него за бъдещи избори.

 

 

Бившият омбдусман се закани и да сезира международните институции в лицето на ОССЕ, ПАСЕ и Венецианската комисия за начина, по който се провеждат изборите у нас, а ще информира за случилото се и посланиците на страните-членки от ЕС и на САЩ.

Снимки: Агнес Методиева 

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024