Политика

Менда Стоянова: Картата на България е синя с надпис „ГЕРБ“ и това е нормално, хората са доволни

Менда Стоянова: Картата на България е синя с надпис „ГЕРБ“ и това е нормално, хората са доволни

 

ментаbig_31_16fe8

 

 

Нормално е цяла България да не бъде оцветена в синьо с надпис ГЕРБ. Според мен това се дължи на факта, че ГЕРБ управлява вече доста време и по този начин се получава една умора, едно пресищане. Може би има нужда от промяна, от отрезвяване. Но хората трябва да оценяват това, което е направено и да знаят, че нещата се случват едно по едно. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова, цитирана от Novini.bg.

,,Хората дадоха своя вот за ГЕРБ, хората гласуваха рационално и разумно. Спечелихме икономически най-силната част на страната и това прави победата на ГЕРБ ясна и категорична“, допълни тя.

 

 

 

,,Имаше места, особено в София, където вотът беше даден от омраза към ГЕРБ. Да гласуваш, само защото мразиш за мен не е нормално политическо поведение на тези хора. Голяма част от младите хора дадоха своя вот за Мая Манолова и го направиха от омраза. А омразата не е правилният водач. Ние винаги сме се съсредоточавали върху това да градим инфраструктура, да градим култура… но явно имаме много пропуски, които дразнят“, коментира Стоянова.

 

 

,,Йорданка Фандъкова е една от най-диалогичните хора, тя постоянно е при хората. Кампанията беше толерантна от гледна точка на ГЕРБ“, каза още тя.

 

 

,,Това е изцяло политически ход от страна на президента. Не му отива без конкретни данни да прави подобни срещи. В тези избори имаше доста по-малко конкретни сигнали“, обясни Менда Стоянова относно намерението на Румен Радев да свика среща между ЦИК и управляващите, за да обсъдят нарушенията на местните избори.

 

 

 

Всеки, който обещава, че всичко може да се случи днес, просто лъже, категорична бе тя.

Според нея, давайки своя вот за ГЕРБ, хората са гласували рационално и разумно.

 

 

Тя изтъкна, че регионите, в които ГЕРБ са победили, са икономически най-силната част на страната, а това по нейни думи правело победата им ясна и категорична.

Тя отрече твърденията на опозицията, че държавата раздава пари в края на годината само на своите общини.

 

 

„Няма нищо лошо, когато един кмет има ясен проект за общината, който не може да бъде финансиран от собствените си бюджетни средства, да поиска помощ от държавата. Премиерът обикаля толкова много страната и е чул толкова хора. Много от проектите са удовлетворени, тъй като ги е видял на място“, посочи Стоянова.

 

 

Запитана имало ли е наказателен вот, тя заяви, че на места, особено в София, вотът е бил даден от омраза към ГЕРБ.

 

 

Да гласуваш само защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти, нито да прецениш кандидата, за когото гласуваш от омраза, това не е нормално политическо поведение, отсече Стоянова. Тя изрази съжаление, че много от младите са дали гласа си за Мая Манолова, игнорирайки коя е тя от омраза. Според нея обаче омразата не е правилният водач.

 

 

На въпрос какви са грешките на ГЕРБ, породили тази омраза, Стоянова подчерта, че те винаги са се съсредоточавали върху това да градят. Явно обаче в този градеж имало пропуски.

Трябва да има постоянна комуникация с хората. Фандъкова е един от най-диалогичните кметове, но явно това не е достатъчно, посочи тя.

 

 

Стоянова изрази удовлетвореност от проведената предизборна кампания, която по нейни думи била толерантна, без личностни нападки. Тонът, който зададохме, беше възприет от голяма част от опонентите ни, доволна е тя.

 

 

София за първи път от години е на балотаж, но мисля, че все пак разумният вот надделя, коментира Стоянова ситуацията в столицата.

 

 

 

Според нея на местата, където ГЕРБ са загубили изборите, проблемът е бил в самата структура. Ако има противопоставяне на хората вътре в структурите, няма как да се постигне успех, заяви тя, визирайки Русе и Ямбол. Това, че загубихме изборите там си е наш проблем.

Не бива да чакаме изборите, за да видим пропуските си, каза още Стоянова.

 

 

 

Относно думите на президента, че ще свика среща заради притеснения относно провеждането на изборите тя изрази мнение, че това е политически ход и напомни, че не бива да се забравя кой е излъчил Радев. Не му отива без конкретни данни да прави подобни внушения, категорична бе тя.

 

 

 

Относно Бюджет 2020 Стоянова посочи, че е добър и предвижда добър ръст на икономиката на страната. Тя изтъкна, че догодина се предвиждат нулево бюджетно салдо, намаляване на държавния дълг спрямо БВП и спад в безработицата до 4% средно, което на места по нейни думи означава нулева безработица.

 

Нюз БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024