Политика

М. Константинов: Расизъм е да се твърди, че от конкретен етнос са предпочели Фандъкова

М. Константинов: Расизъм е да се твърди, че от конкретен етнос са предпочели Фандъкова

 

мишоbig_287

 

 

Шефът на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов направи интересен коментар за това, че в изборния ден в София различни агенции говориха за разлика от 13 до 15 процента между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, а в крайна сметка официалните данни показаха, че ги делят 4-5 процента.

„Това беше изключителен феномен, който ще влезе в учебниците. Моята лична хипотеза е, че част от хората, които бяха гласували за г-жа Манолова, ги беше срам да кажат. Защото те бяха десни избиратели, и са казали, че са гласували за Фандъкова. Защото вижте – тези, които бяха разпитвани на „екзит пола“, те са от същите секции, в които се преброиха протоколите.

 

 

Тоест, когато преброихме гласовете, които те са пуснали, те дадоха разлика 5 на 100, което е истинската разлика. Когато обаче са ги питали анкетьорите, те казаха разлика от порядъка на 10-12 процента, някъде и повече проценти. Човек не смее пред себе си да каже за кой е гласувал. Социолозите го нарекоха „непрестижен вот“.

 

 

Както понякога БСП рязко си вдига резултата в сравнение с предизборните гласове. Защото който иска да гласува за БСП го е срам. Това се наблюдаваше много пъти в историята. Крайно време е българите да се отърсят  от тези емоции и да бъдат честни пред себе си“, заяви Константинов в ефира на БТВ.

 

 

Твърдението на Манолова, че хора от конкретен етнос са гласували за определен кандидат, е чист расизъм. Чудя се как някои НПО-та не скочиха на подобни твърдения, пише dunavmost.com.

 

Това заяви проф. Константинов във връзка с основното обвинение от страна на  Мая Манолова към нейната опонентка – че роми са гласували масово за нея. Според него касиране на изборите е възможно – те могат законово да паднат, ако се прецени, че резултатът може да бъде променен след това касиране. Не може да се иска касиране просто така, трябва да има конкретна причина, отбеляза бившият депутат от СДС.

 

 

Би ти ви, Дунав мост

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024