Политика

Невиждано зрелище: Протестът срещу Гешев коленичи пред Президентството и призова Радев за достойнство

Невиждано зрелище: Протестът срещу Гешев коленичи пред Президентството и призова Радев за достойнство

 

phpfciqit_800x_

 

Стотици излязоха тази вечер в центъра на София на пореден протест срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Шествието започна пред Съдебната палата и се отправи към Президентството.

 

 

Пред сградата на „Дондуков“ 2 Велислав Величков от Инициатива „Правосъдие за всеки“ призова демонстрантите да коленичат за минута.

 

 

 

Нека се помолим за правото и за достойството на българския президент. Нека коленичим за една минута пред институцията Президентство, обърна се към протестиращите Величков.

 

 

„Всички парламентарни партии и всички държавни органи играха за кандидата на ДПС и олигархията в тази срамен и порочен спектакъл. Остана само Президентът, който прояви чест и отговорност при връщането на кандидатурата на Иван Гешев за повторен избор.

 

 

Сега е негова възможността да изпрати тази процедура за тълкуване в Конституционния съд, както и да инициира конституционни промени в правомощията и статута на главния прокурор. Ако това не стане, то Прокуратурата става истинската управляваща партия и структура в България, а правосъдието се превръща в нейна функция, като застрашени ще бъдат всички граждански права и свободи, устоите на демокрацията!“ – заявиха от „Правосъдие за всеки“, организаторите на днешния протест.

 

 

 

„Президентът има нужда от подкрепа за действията си – той е държавен глава, а не деловоден щемпел на превзетия от олигархията Висш съдебен съвет, нека усети, че гражданите са зад него!“ – категорични са демонстрантите.

На протеста тази вечер дойдоха и Мая Манолова, Методи Андреев, Илиян Василев, Методи Лалов.

 

 

Докато имаме конституция, в която главният прокурор е над всички механизми в системата, ще имаме Гешев, заяви пред множеството на „Дондуков“ 2 Методи Лалов.

 

 

 

Цялата власт в България се намира в ръцете на Ахмед Доган, категоричен е Велислав Величков.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024