ИНЦИДЕНТИ

Нечовешко! Шофьорка на такси обра тежко болна майка с бебе… СНИМКИ/ВИДЕО

Нечовешко! Шофьорка на такси обра тежко болна майка с бебе… СНИМКИ/ВИДЕО

 

taksimetrova-shtofyorka-obra-maika-bebe-776

 

 

Шофьорка от една от най-големите столични таксиметрови фирми е задигнала чантата на 38-годишна майка с дете, която е с тежко заболяване, пише TrafficNews.  След като претарашила чуждия багаж, 49-годишната Анна Бонева с помощта на своя съучастничка изтеглила от дебитната карта на своята клиентка Благовеста Найденова парите, с които жената трябвало да изхранва едногодишната си дъщеричка през следващите две седмици.

 

 

 

Потресаващата история се разиграла на 6 ноември, когато Благовеста трябвало да отиде в Първа градска болница. Жената страдала от много тежко заболяване и трябвала спешно да започне лечение. Понеже нямало на кого да остави бебето, го взела със себе си.

 

 

 

Близо до дома й в столичния квартал „Левски” видяла спряло такси. Попитала жената зад волана дали не чака друг клиент.

 

 

Анна Бонева, снимка: Фейсбук

 

 

„Каза ми, че точно в този ден не работи, но все пак ми предложи да ме закара. Попитах я дали е проблем, че съм с бебе и тя каза, че няма такъв. Отвори багажника, сложих количката и тя ми каза само да си гушна детето в мен”, разказва Найденова пред TrafficNews.

 

 

Благовеста носела със себе си чанта, в която били документите, парите, телефона, както и водата и млякото на бебето. В другата си ръка майката носела играчката на детето. Когато стигнали до Първа градска болница Благовеста платила на Бонева около 9 лева, колкото била сметката, но не получила касова бележка.

 

 

 

 

„Слязох и бързах да извадя количката, защото заради заболяването си имам трудности да пазя равновесие и ме беше страх да не изпусна дъщеря си. Извадих количката и шофьорката ме попита как се разтваря. Обясних й и тръгнах да слагам детето в нея. Чантата ми и играчката на дъщеря ми стояха на задната седалка все още.

 

 

 

Бях оставила вратата отворена, за да ги взема, но жената просто тресна вратите и си тръгна. Докато се обърна и тя беше вече на завоя. Преди това ме гледаше в ръцете, гледаше ми чантата и портмонето, но не съм мислела, че ще се стигне до подобно нещо”, разказва разстроената Благовеста.

 

 

Майката не можела да се обади на никого, нямала пари в себе си и останала дори без документи, ключове за вкъщи и храна за детето си. Вървяла към НДК, където срещнала спрял таксиметров шофьор от същата фирма. Помолила го да се свърже с диспечера и да обясни, че негова колежка я е обрала. Мъжът се обадил, след което започнал да нервничи и казал на Найденова, че има поръчки и не може да се занимава с нея повече.

 

 

 

Разплакана, Благовеста стигнала до майка си и и разказала какво се е случило. От нейния телефон се обадила и на 112, откъдето и казали да отиде в районното полицейско управление в квартала си, където тя подала жалба.

 

 

38-годишната жена не успяла да разбере нито името, нито номера на жената, която откраднала чантата и. Въпреки това от полицията веднага започнали проверка по случая. Благовеста отишла до двете банки, в които има открити сметки, както и до телефонния си оператор, за да обясни какво се е случило.

 

 

„От едната си карта бях изтеглила парите, Слава богу! Другата си я ползвам само за да ми превеждат майчинството. Когато отидох в банката ми искаха лична карта и много трудно успях да блокират банковата карта. Управителката на клона само дойде и ми каза, че било след дъжд качулка и че парите вече били изтеглени от банков клон в Ботунец”, връща лентата назад Найденова.

 

 

 

От полицията обаче успяват да установят къде се намира Бонева. Оказало се, че парите от картата изтеглила нейната приятелка Румяна Георгиева, която явно също е била част от плана за кражбата. Били източени 350 лева, които обаче били крайно необходими на Благовеста, тъй като сама отглежда детето си и не може да разчита на бащата.

 

 

 

Анна Бонева и Румяна Георгиева са задържани още същия ден. И на двете са повдигнати обвинения, но в момента са на свобода – Бонева е с наложена мярка „парична гаранция” в размер на 500 лева, а Георгиева е пусната само с подписка.

 

 

TrafficNews потърси Бонева за коментар, но вратата отвори нейна съквартирантка, която не пожела да разговаря с екипа ни. Според съседи на таксиметровата шофьорка в къщата, която обитава, живеели още няколко жени. Те нямали роднинска връзка помежду си.

 

 

„Те са си съмнителни. Аз даже се чудех какво пак са направили. Едната беше в Дубай уж да работи, другата кара такси, трета не знам с какво се занимава. Абе всичките са си странни и не говорят много с останалите хора в района”, разказа пред TrafficNews съсед на Бонева.

 

 

Екипът ни ще потърси за коментар и фирмата, в която работи шофьорката. Заради преживения шок здравословното състояние на Благовеста се влошило рязкое.

„След всичко това аз трябва да съм просяк. Да искам заеми от хора. С откраднатите пари щях да гледам бебето си две седмици – да му купувам храна, памперси, мляко. Искам тази жена да си получи заслуженото, защото не е въпросът в 350-400 лева, а в това, което тя ми причини! Знаете ли какво изживях? Жена, тя е жена, а открадна последните пари на майка с дете, която е тежко болна, аз това не го проумявам“, сподели със сълзи на очи Благовеста.

 

 

Какво още разказа майката, вижте във видеото:

 

Трафик нюз

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024