ОБЩЕСТВО

Поппандов до болка откровен: 2 г. не си говоря с Мамалев. Постъпи неморално с паметта на Велко Кънев. Вдовицата му…

Поппандов до болка откровен: 2 г. не си говоря с Мамалев. Постъпи неморално с паметта на Велко Кънев. Вдовицата му…

 

пандовbig_32_3

 

 

Част от любимците на цяла България – актьорите от култовия филм „Оркестър без име“ Павел Поппандов и Георги Мамалев, не си говорят.

 

 

Това разкри самият Поппандов в предаването „Денят започва с Георги Любенов по БНТ“. Той призна, че категорично е отказал да участва в предвидения за втората половина на декември концерт на група НЛО, в която участваха те двамата, покойните Велко Кънев и Чочо Попйорданов и куп други обичани наши артисти.

 

 

 

„Това е една много неприятна тема за мен, но хората трябва да бъдат наясно. Това е публиката, която ме е създала като актьор, и аз съм й длъжник и трябва да се отчитам пред нея. Затова нека да разплетем и тази история. На 11 декември се навършват 8 години от смъртта на Велко Кънев. Когато той почина аз помолих, предложих по-точно, на Мамалев, на Стефан Димитров и на Живко Колев да издадем един диск с нашите песни, които, както каза Стефан Димитров, да не ги изхвърляме от прозореца. И с парите да направим един паметник на Велко. Това предложение тогава остана „във въздуха“. Преди две години обаче най-неочаквано се появи диск с нашите песни.

 

 

 

Затова аз не знаех, затова не знаеше и неговата съпруга Дора, която наследява неговите права. Съвсем случайно научих – мой приятел купил диск от някакъв магазин и ми го донесе. Започнах аз да търся каква е истината и историята на този диск и се срещнах с производителя му. Той ми каза:

 

 

 

„Ама, г-н Поппандов, те ми казаха Мамалев и Живко Колев, че са се разбрали всички помежду си и аз затова го издадох“. Казах: „Как така, нали трябва да има разрешение на министерството културата, отделът за авторските права?“. Но той отново каза, че му обявили, че всичко е уредено.

 

 

 

 

Отидох в министерството на културата, срещнах се с един от бившите им чиновници. Отговорът беше чисто българско клише: „Недейте, г-н Поппандов, ние ще намерим кой е виновника, ще се разбере истината, ще си понесе наказанието“. Така и не се разбра – колко бройки, какъв е тиража, какво е, що е. Та, така почетоха паметта на Велко“, каза Поппандов в ефира на БНТ.

 

 

 

 

 

 

„Тази година при мен дойдоха две млади момчета – режисьори и сценаристи в предаването, които ми предложиха да участвам в този концерт. Казах им, че няма да стане по няколко причини – едната я споменах преди малко, а другата е, че без Велко НЛО не съществува. И отказах. Между другото, на 31 юли 2011 г. – последният рожден ден на Велко, аз му се обадих по телефона. Тогава се въртеше една идея да се прави втора серия на „Оркестър без име“.

 

 

 

И Велко ми каза: „Павка, откажи се от това, ще развалим всичко“. И си мисля, че ако имам възможност да го попитам какво мисли по този случай, струва ми се, че ще ми отговори така: „Павка, да са живи и здрави, остави ги“. Заради това ще кажа и аз така: „Нека да са живи и здрави“, и ако съвестта им е чиста, им казвам: „На добър час“, откровеничи до болка актьорът.

 

 

 

Запитан дали смята организирането на въпросния концерт за някакъв вид морална злоупотреба и какво мисли вдовицата на Велко Кънев по темата, той отговори: „Мислех да не я намесвам нея, но аз се чувам с нея редовно по телефона и тя ми каза: „Павка, моля ти се, направи нещо да не споменават Велко. Нещо повече – тя се е обадила на Мамалев и го е помолила да не споменават Велко“. Заради това не си говорим с Мамалев. Как е възможно? Толкова години сме били заедно.

 

 

 

Той вместо да дойде на помена на Велко на гробищата, той дошъл тук в БНТ да си рекламира нелегално издадения диск. Как можеш да откажеш да направим памет на Велко? С когото сме били толкова години. Не ми го побира акълът. Съжалявам, че това ще го чуят и близки на Георги Мамалев, но това за мен е липса на всякакъв морал. Не е само той, и други има“.

 

 

 

На въпрос за евентуално продължение на „Оркестър без име“, обичаният актьор отговори: „Този филм не може да има продължение. След като е достигнал едно ниво, и то високо ниво, до ден днешен е актуален и хората го харесват. Ключът е от думите на Велко: „Ще развалим това, което направихме!“ Няма го Людмил Кирков, няма го Станислав Стратиев, няма го Димитър Манчев, няма го Николай Николаев. Колко хора от тези актьори ги няма“.

 

 

 

Водещият Георги Любенов също се развълнува от гостуването на актьора и завърши с думите: „Започнахме ведро, но проведохме един болезнен разговор. Това беше урок“.

Видеото от интервюто можете да видите тук!

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024