ОБЩЕСТВО

Преди 9 години: Андрей Баташов отлетя при ангелите (МНОГО СНИМКИ)

Преди 9 години: Андрей Баташов отлетя при ангелите (МНОГО СНИМКИ)

Image_5144536_308_0

 

 

Преди точно девет години големият Андрей Баташов отлетя при ангелите. Актьорът е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград, Русия. Наследник е на известен руски род, произвеждал и доставял стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.

 

 

 

След завършване на гимназия, Духовната семинария била мечтата на Андрей, след това се насочва към международни икономически отношения, защото повечето му приятели от училище се записали там. Едва след това идва театърът.

 

 

Стефан Данаилов и съпругата му Мария на поклонението пред Андрей Баташов

 

 

Завършва ВИТИЗ в София, където по-късно става доцент по актьорско майсторство и режисура. Стефан Данаилов, който ни напусна преди два дни, вижда в Андрей наследник на Апостол Карамитев. Затова и Ламбо казва на тогавашния директор на Народния театър Дико Фучеджиев: „Това момче е само за нас”.

 

 

 

Баташов има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в български и чужди кинопродукции. Играе в Народния театър „Иван Вазов”, в „Сълза и смях” и в „Театър 199”.

 

 

От 2004 година е актьор на свободна практика. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм”, „360 градуса”, „SEXXX” и „Разбираш ли ме правилно”. През 2007 г. поставя 500-ия юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол”, която е на сцената повече от 15 години. В края на септември 2010 г. на сцената на „Театър 199” е премиерата на четвъртия му моноспектакъл „Влез в час!” по текст на Ерик Богосян – след „Секс, наркотици и рокендрол” (1993), „С глава в стената” (1994) и „На живо” (1997).

 

 

Андрей с акад. Румев Ралчев, Велик Приор на Ордена на Рицарите тамплиери

 

 

 

Рицар е на Ордена на тамплиерите, в който е главен церемониалмайстор. Артистът беше и депутат от парламентарната група на НДСВ.

 

 

Артистът със съпругата си Боряна

 

 

Единственият брак на Андрей Баташов е с банковата служителка Боряна. Връзката им издържа две години без няколко месеца. Двамата се запознават съвсем случайно през юни 2008 г. в пиано бар, където Андрей празнува с приятели, а Боряна е излязла с колежка. Той я кани да танцуват, но красавицата му отказва, защото след малко предстои да пее – понякога й разрешават да изяви гласовите си способности в клуба. Тя не го разпознава в тъмното, мисли си, че красивият мъж просто много прилича на Андрей Баташов.

 

 

Боряна, Андрей и Кристина (вдясно), съпругата на Михаил Белчев

През юли се сгодяват. Андрей й дава пръстен в чаша от шампанско, а в последния ден на октомври, решават да се оженят. Венчавката е в тесен семеен и приятелски кръг в параклиса в Царска Бистрица, лично благословена от Симеон Сакскобургготски. По онова време Андрей е все още член на НДСВ.

 

 

 

Предишната половинка на Баташов разбрала за новата жена до годеника си от папарашки снимки, на които той се целува с новата си любов пред НДК. Кристина, танцьорка в народния ансамбъл „Филип Кутев”, била шокирана. С това се обяснява най-вече и тайната сватба на Андрей впоследствие – той всячески се опитвал да предпази бившата си годеница от повече неприятни емоции.

 

 

След няма и две години идва новината за раздялата им и в артистичните среди дълго се коментира причината за охладняването на отношения им. Но, вричането „докато смъртта ни раздели” остава валидно, защото трагичният край на Баташов ги заварва женени.

 

 

Актьорът със своя добър приятел Васил Найденов

 

 

От официалното изявление на Баташов става ясно, че раздялата е пожелана от половинката му Боряна. „Понякога голямата любов може да подейства неочаквано – може изведнъж да се обърне с обратен знак в другия. Когато излъчваш силна любов, другият може да се почувства притиснат… Кой съм аз, че да давам оценки? Но за нея дума лоша няма да кажа, ако ще светът да се обърне”, категорично затваря устата на жадните за сензации актьорът.

 

 

Но започва още по-сериозно да се саморазрушава с фатално залитане към алкохола. На 6 ноември 2010 г. Андрей е приет в кома в болница „Токуда”, където за кратко здравословното му състояние се подобрява, но след това отново се влошава.

 

 

Семейство Баташови и Коцето Калки

 

 

 

На 22 ноември е преместен за лечение във Военномедицинската академия. Отива си на 29 ноември 2010 г. в 9.45 часа от полиорганна недостатъчност – „част от жизненоважните му органи не функционираха”, сподели доц. Николай Петров – началник на клиниката по реанимация във ВМА.

 

 

 

„Полиорганната недостастъчност е следствие от цироза на черния дроб и насложен сепсис”, подчерта Петров. Часове преди да си отиде от този свят Андрей предупредил майка си Теодора: „Да знаеш, аз ще умра”.

 

 

Тя започнала да му говори: „Как така ще умреш?! Нали сега излезе от комата, винаги точно ти си казвал, че сме силни и ще се оправим с всичко”, изповяда тогава съкрушена жената в телевизионно интервю.

 

Източник: lupa

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024