Криминално

Психиатърът Инна Бончева е арестувана за схемата с източване на 500 000 лв. от Здравната каса

Психиатърът Инна Бончева е арестувана за схемата с източване на 500 000 лв. от Здравната каса

 

psihiatarat-inna-boncheva-e-arestuvana-020

 

 

*МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ при д-р Инна Бончева – психиатър в гр. Пловдив. В разрез с всички закони за психичното здраве и отношението към пациента тази госпожа се държи непрофесионално и далече от хуманността, която е нужно да носи човек, посветил се в професията на лекаря, а в частност занимаващ се с психиката(душата) на човека! Срам ме е, че в България има подобни лекари. Пожелавам на всички никога да не попадат на подобен.

 

 

п.с. Не изключвам вероятността да е помогнала на много хора, но смятам, че въпреки това е срам за професията си! Не разказвам конкретно случая, защото е подобен на много… грубо отношение, арогантно и незачитащо пациента, мисля, че това говори достатъчно!

*Дори да е единствения доктор не поемайте този риск.Прави се на много компетентна но нищо не разбира.

Тези две мнения са във форума Черен списък на лекари в България и касаят пловдивския психиатър Инна Бончева. Тя е задържана при операцията на Икономическа полиция и ДАНС  във връзка с разкрита схема за източване на половин милион от Здравната каса, съобщава Трафик нюз.

Лекарката изготвяла комплекти фалшиви документи, с които здрави пациенти са  получавали изключително скъпи лекарства за лечение на параноидна шизофрения.  Тези лекарства се изплащат от Здравната каса. Чрез посредници лекарят е получавал ампулите от аптеките, а след това ги продавал на черно, съобщи директорът на ОД МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Схемата е стартирала през януари 2017 година. До този момент са разпитани  80 свидетели, иззети веществени доказателства , ампули, компютърни конфигурации. Според събраните доказателства 52 лица, които според документите са били уж нуждаещи, са получавали тези лекарства.  Разследването показва , че тези хора не знаят за тези лекарства, не са били на преглед, нито  познават психиатъра. Част от пациентите са били в чужбина, когато по документи уж са били на лекар. Други имат психични заболявания, но се лекуват с други медикаменти.

 

 

 

Схемата е в изключително големи мащаби и на виновния лекар предстои да бъдат повдигнати обвинения за измама, като наказанието ,което го очаква е между 1 и 8 години затвор. Говорителят на Районна прокуратура  Атанас Илиев заяви , че предстои да бъде повдигнато и второ обвинение за съставяне на документи с невярно съдържание, тъй като в кабинета на лекарката е открит силиконов печат на Здравната каса.

 

 

Една ампула струва между 700 и 900 лева. На черно се продава за 300 лева. 30 лева оставали за „мулето“, което получавало лекарствата от аптеката, а останалата сума прибирала лекарката.

 

 

 

Инна Дончева е работила В УМБАЛ „Свети Георги“, а след като напуска открива частна лекарска практика. Кабинетът й е на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив.

 

 

 

 

Трафик нюз

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024