Криминално

Психолог с горещи разкрития за аферата с влюбената банкерка, описа от какво е имала нужда…

Психолог с горещи разкрития за аферата с влюбената банкерка, описа от какво е имала нужда…

917624

 

 

 

 

Касиерката, източила един милион лева от сметките на клиенти, е искала да бъде обичана, да стане майка. С това обяснява действията й криминален психолог, цитиран от bTV. В търсене на внимание тя изпраща парите на абсолютно непознат човек в Монтана.

 

 

 

 

Интересни и чисто психологически аспекти на аферата с източените над 1 млн. лв. от банка във Варна разкри криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

 

 

 

38-годишната Невена Й. Беше уличена в присвояването на над 1 млн. лв. от банка, в която работела. Част от парите тя изпратила на мъж от Монтана, с когото общувала само онлайн.

 

 

„Получило смесване между това, което принадлежи на институцията и това, което принадлежи на човек“, каза проф. Гайдаров и добави, че когато човек работи в банка и с много пари, изкушението е голямо. „Друга е случката с този неясен виртуален партньор. Общуването в мрежата е достатъчни пълноценно за специфична категория хора“, коментира той.

 

 

 

„Нещата са сериозни от чисто криминална гледна точка“, допълни криминалистът. Според него, обаче, мотивът на банкерката е чисто личен и психологически: „На 38 година тя е с потенциала, който тя трябва да разгърне. Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.

 

 

 

 

„Друг въпрос е, че тази банка трябва да има достатъчно силен контрол, да следи какво се случва. Но в крайна сметка не можете да влезете в главата на един човек, колкото и да се опитвате“, каза проф. Гайдаров. Според него, нищо не се е променило от времената с любовните истории, описани в литературата: „Това се случва по един технологичен начин.

 

 

„Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време“. Криминалистът смята, че банкерката е искала да се реализира като личност, макар и по един доста необичаен начин:

 

 

„Можеш да си въобразяваш част от нещата и да ги реализираш по странен начин“. Според него фактът, че тя има вид на скромен и затворен човек, пречи на социалното общуване, към което всички ние се стремим.

 

 

 

Проф. Гайдаров изтъква, че фактът, че преди присвояването на парите банкерката и баща и са теглили кредити, парите от които също са изпратени на непознати, говори, че цялата история наистина има личен момент, а не става въпрос само за алчност.

 

 

 

„Възможно е да бъде манипулирана с много неща през тази връзка с този странен човек, който ние все още не знаем кой е. Но най-вероятно става дума за такъв тип манипулация“, каза криминалистът.

 

 

„Искала е да бъде полезна, да бъде свързана и да бъде майка. Реализацията е странна, тя е абсурдна, но хората започват да живеят по някакъв откъснат начин“, добави той.

 

Блиц

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024