Здраве

Родителите на починалото на зъболекарски стол 14-годишно момче: Оправдателната присъда е гавра с паметта на детето и нас

Родителите на починалото на зъболекарски стол 14-годишно момче: Оправдателната присъда е гавра с паметта на детето и нас

оправдателна1573627825-594873

 

 

Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща упойка умира 14-годишно дете през 2016 г. Поради липса на антидот то е издъхнало на път за болницата.

 

 

Родителите обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете на анестезията и са викнали линейка твърде късно. Бащата на Алекс – Валери Захариев заяви в сутрешния блок на БТВ, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е гавра с паметта на детето.

 

 

 

Д-р Валентин Павлов, който бе депутат от квотата на Иван Костов бе признат за виновен на първа инстанция и осъден условно на 3 години. Миналата седмица обаче шефът на грантовия Съюз на съдиите в България Калин Калпакчиев оправда екснародния представител, само месец след като скандализира обществото с решението си да освободи 6,5 години по-рано от затвора убиеца на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман.

„Хвърля се прах в очите, че в България има някакво правосъдие. Ще обжалваме пред върховен съд  тези присъди и ще продължим да настояваме за максимално строги присъди за тези хора”, заяви още той като поясни, че за анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката Павлова – присъдите са намалени от 3 на една година условно с възстановяване на правата за практикуване, предаде новини.бг.

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала симптомите на малигнена хипертермия, но е чакала нареждането на доктора, за да извика линейка, знаела е, че само атидот може да помогне. Почерненото семейство вече близо 3 години търси справедливост за смъртта на 14-годишният си син.

 

 

 

Юни 2016 година. Д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

 

 

 

Майката на детето Албена Захариева обясни, че не са й били разяснени рисковете от общата упойка, а само са й казали, че така синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията. Не били направени и никакви изследвания, докторът добавил, че момчето трябва да е здраво, казва още почернената майка.  Според нея цялата вина и отговорност носи д-р Павлов. Той ръководи целия екип, той решава,  добави Захариева.

 

 

Родителите ще искат максимални наказания за екипа. А за оправдателната присъда на д-р Павлов нямат обяснение, защото посочват, че дори е имало още един подобен случай на техния, но детето е откарано бързо до болницата и сега е живо. Не могат да ни убедят че и за нашето дете не е имало шанс, заявиха почернените родители. Още две дела текат в прокуратурата и Софийски градски съд срещу Валентин Павлов за подобни случаи.

 

 

 

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023