ИНЦИДЕНТИ

Скандал в пловдивски автобус: Кондуктор взе картите на ученик, отказа да му ги върне

Скандал в пловдивски автобус: Кондуктор взе картите на ученик, отказа да му ги върне

skandal-plovdivski-avtobus-konduktor-155

 

 

 

Въпреки краткото затишие, нередностите в градския транспорт на Пловдив, отново са тема с повишено внимание. Показвали сме ви в редица материали на всякакви грозни и нелицеприятни случки – от пушене в превозните средства до унижаване на пътници.

 

 

Вниманието ни бе привлечено от разказа на една пловдивчанка, която е станала свидетелка на неправомерно действие от страна на служител от градския транспорт.

 

 

 

В сряда вечерта, около 18 часа, Стела се качила в автобус N66 в посока квартал „Христо Смирненски”. Близо до Търговската гимназия, в превозното средство влезли група ученици – всички с карти за пътуване. Едно от момчетата обаче отключило гнева на кондуктора.

 

 

 

„ Детето имаше в себе си 4 карти – 3 стари и една актуална. Без да види, момчето подаде изтекла. Усети се и поправи грешката си. Тогава кондукторът го попита колко карти има и хлапето му ги показа. Служителят ги взе и върна само актуалната. Останалите три отказа да върне.

 

 

 

Тогава започна спор между него и детето, което си искаше обратно документите. Служителят му повиши тон и тогава се намесихме ние – останалите пътници”, разказва Стела пред репортер на TrafficNews.

 

 

 

Спорът прирастнал в скандал. Служителят на автобус N 66 всячески отказвал да върне картите с мотива, че „така му било наредено от шефовете”.

 

 

 

„Това е 13-14 годишно дете. Картите съдържат снимка и три имена. Вписано е и училището.  Това си е документ и с него може да се злоупотреби”, разказва още пловдивчанката.

 

 

 

Тези думи тя казала и на кондуктора, който нагло я попитал: „Ти коя си, ма? На интересна ли се правиш?”. Това разгневило и останалата част от пътниците. Всички започнали да защитават детето и жената. Шофьорът също се намесил, но заел страната на колегата си.

 

 

 

„Обиди всички, вика да млъкнем и заяви, че картите няма да бъдат върнати. Слизайки от рейса в Смирненски, две жени ми разказаха, че преди два дни същият водач не спрял на спирката след прелеза на „Пещерско шосе”, а чак на светофара. Тогава светело червено и за да не губи време там отворил вратите. Недопустимо. Утре може да е друго дете. Не се знае тези хора какво могат да направят, говорим за дете”, споделя още Стела.

 

 

Жената е успяла да снима регистрационния номер на превозното средство. Пловдивчанката се надява, компетентните органи и мениджърите на фирмата – превозвач, да се самосезират и въпросните служители да понесат санкция. Картите пък да бъдат върнати, макари и невалидни, на собственикът им.

 

Трафик нюз

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024