ОБЩЕСТВО

Слави Трифонов най-сетне изплю камъчето за раздялата си с Би Ти Ви – ето я цялата истина

Слави Трифонов най-сетне изплю камъчето за раздялата си с Би Ти Ви – ето я цялата истина

славиmaxresdefault

 

 

 

Шоуменът и новоизлюпен политик Слави Трифонов най-накрая изплю камъчето за раздялата си с Би Ти Ви. Оказва се, че причините, които той изтъкна през юли за края на „Шоуто на Слави“ – че бил подлаган на системна цензура и нямал консенсус с ръководството на Би Ти Ви, са били параван за истината. Учиндолецът призна, че не това стои зад раздялата, а тя е провокирана от чисто финансови подбуди.

 

 

В призив към потенциалните рекламодатели на новата си телевизия „7/8 ТВ“ той обяви, че „Шоуто на Слави“ е можело да продължи в ефирната телевизия и след 19-а годишнина на вечерното предаване, но в един момент това щяло да коства на него и екипа му непреодолими компромиси и от морално, и от парично естество.

 

 

 

Дългия се оплака, че рекламите, които е осигурил на националната Би Ти Ви, отивали изцяло за нея и почти нищо не стигало до него и подчинените му.

 

 

„Благодарение на вашите реклами в „Шоуто на Слави“, телевизията получаваше огромни приходи. Малка част от тези приходи телевизията инвестираше и в самото шоу, за да може уважаемите зрители да получат, колкото се може по-качествено съдържание.

 

 

За съжаление, с последните няколко мениджмънта на bTV нямахме почти никакви допирни точки – нито по отношение на правене на бизнес и на инвестиране в съдържание, нито по отношение на разбиранията ни за свобода на словото. „Шоуто на Слави“ можеше да продължи да се излъчва по bTV и след деветнайстата година, но на цената на огромен компромис.

 

 

 

Компромис, който не може да си позволим – нито в морален, нито в бизнес план. Затова аз и моят екип решихме да предприемем нов експеримент, да отправим ново предизвикателство пред себе си. И това предизвикателство е създаването на наша, собствена телевизия“, написа Трифонов във фейсбук.

 

 

 

В апела си към рекламодателите и рекламните агенции той отново акцентира върху високата гледаемост на кабеларката му. „Имам информация, че от следващата седмица поне една от двете „признати“ пийпълметрични агенции ще започнат да мерят рейтинга на „7/8 ТВ“.

 

 

 

Отсега обаче мога да се обзаложа, че те ще дават около 1% рейтинг на „7/8 ТВ“. Това вероятно ще ви предадат и вашите посредници, рекламните агенции: „Тия ги гледат около 1%.“ А това е измама. Това е фалшив омагьосан кръг, в който сме въвлечени както ние, така и вие. А вероятно и вашите посредници“, пише още Дългия в призива си.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024