Политика

Соломон Паси: „Турски поток“ е „Руски поток“ на Путин, трябва да го спрем

Соломон Паси: „Турски поток“ е „Руски поток“ на Путин, трябва да го спрем

паси768x432

 

 

Сърбия е Ахилесовата пета на Европа, през която прониква Путин, а България сама трябва да спре „Турски поток“, тъй като той всъщност е „Руски поток“. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред Нова тв.

 

По повод думите на френския президент Еманюел Макрон, че НАТО се намира в състояние на „мозъчна смърт“, Паси заяви, че френската държава може да прелее „мозък“ на НАТО, тъй като това е и тяхно задължение заради потенциала, който имат.
„Макрон напоследък направи няколко възмутителни неща – ветото върху началото на преговорите за присъединяване на Скопие и Тирана. Обиди България и Украйна“, смята Паси.

 

По думите му „следващият 11 септември“ ще дойде от Китай. Паси визира гигантът Huawei като вид троянски кон, който „ще пенетрира сигурността в Европа“ и затова трябва да бъде поставена бариера.

 

„Това не е завод за обувки, добави Паси. – САЩ искат от всички съюзници да се предпазят от Huawei. Това, което в момента се прави, един от най-болезнените въпроси, прокарването на протекции срещу бизнеса, който прониква от Изтока и няма как да му се има доверие.“

 

Паси поиска също така да използваме стратегическото си партньорство със САЩ в областта на космонавтиката и пратим българин в космоса чрез НАСА. Също така предложи и в научноизследователската област да използваме американския потенциал, чрез който българин да вземе Нобелова награда, както и в културната индустрия – например за „Оскар“.

 

„Това, което премиерът може да поиска от американския бизнес, е „Тръмп тауър“ във Видин и голф в Пелерик“, добави лаконично бившият външен министър на въпрос какво очаква от визитата на Борисов в САЩ.

Дир БГ

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024