САЩ

Тръмп отново гневен: Пресата в САЩ е опасна. Ние имаме корумпирани медии

Тръмп отново гневен: Пресата в САЩ е опасна. Ние имаме корумпирани медии

ТРЪМПClMyEJxWAAAmTNL

 

 

Пресата в тази страна е опасна.

Това заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, разгневен от спекулациите за неговото здравословно състояние след като през уикенда е посетил неочаквано военна болница, предаде АФП.

 

Според Белия дом 73-годишният държавен глава е посетил клиниката в събота заради годишния си медицински преглед. Това посещение не беше предварително обявено и породи различни въпроси в социалните мрежи и медиите, включително че Тръмп може да е имал сърдечен пристъп.

 

„Отидох за медицински преглед. Прибрах се и жена ми казва: Скъпи, наред ли е всичко? Какво става? Казват, че може би си имал сърдечна криза“, разказа днес Тръмп.

 

„Бях в болницата за кратко време, за нещо рутинно, преминах част от медицинските прегледи, останалото ще бъде през януари“, допълни той, след което отправи открити критики срещу медиите.

 

„Това са болни хора! Пресата в тази страна е опасна! Ние нямаме свобода на медиите в тази страна, ние имаме противното! Ние имаме корумпирани медии и се надявам, че те ще се осъзнаят, защото това е много много лошо и много много опасно за нашата страна“, заяви той пред репортери в Белия дом, отразяващи заседание на неговия кабинет.

 

Лекарят на Белия дом публикува вчера изявление, в което подчерта, че въпреки някои спекулации Тръмп не е чувствал болка в областта на гърдите и не е бил диагностициран или лекуван заради спешни проблеми.

На същата среща с журналисти днес Тръмп определи откритото изслушване на свидетели в Конгреса по разследването за импийчмънт като „позор“ и „неловко положение“ за цялата нация, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

 

Той обаче допълни, че американците са тези, които сами ще трябва да направят преценка на свидетелските показания в Конгреса. Президентът добави, че не познава един от ключовите свидетели, изслушани днес, за който той преди беше казвал, че е привърженик на движението „Никога Тръмп“, подето от някои републиканци и други консерватори, които не искат Тръмп да спечели отново републиканската президентска номинация.

 

Днес свидетелите бяха общо четирима, сред които подполковник Александър Виндман, член на Националния съвет за сигурност към Белия дом и Дженифър Уилямс, сътрудничка на вицепрезидента Майк Пенс.

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024