ОБЩЕСТВО

Туристи ли? 1500 лева на човек за Нова Година в Банско, в Алпите ни излиза по 500 лева…

Туристи ли? 1500 лева на човек за Нова Година в Банско, в Алпите ни излиза по 500 лева…

Bansko

 

 

С 11% по-скъпи са новогодишните пакети спрямо миналата година. Коледа и Нова година наближават, а с тях се засилва и предпразничното ни настроение и желанието да организираме своите почивки. А тази година те няма да ни излязат никак евтино. С 11% по-скъпи са новогодишните пакети спрямо миналата година.

 

 

 

Тази зима най-скъпият пакет за посрещане на Нова година у нас може да се намери в Банско за цената от 1500 лева на човек, предава bTV. Най-предпочитаните услуги за зимна ваканция остават спа, зимни спортове, културен и кулинарен туризъм. За спа почивка избираме Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и Белчин баня.

 

 

А любителите на зимните спортове по време на ваканция залагат на Банско, Пампорово, Боровец, Добринище, Витоша, Чепаларе, Мальовица. Много българи ще прекарат празниците в чужбина. Резервациите най-често са в Турция, Македония, Сърбия и Албания, Гърция, Румъния. А от европейските столици – тези на Италия, Австрия, Унгария, Чехия, Германия, Испания.

 

 

Някои предпочитат по-екзотични дестинации като Дубай, Индия и Лапландия. Проверка на офертите показва, че новогодишен пакет в Дубай струва около 2000 лева – малко повече от този в Банско. Цената от 1500 лева в Банско е за апартамент, а това означава, че е за двама души, заяви Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма в студиото на „Тази събота”.

 

 

„Ветрилото на цените у нас е много широко”, заяви Драганов, според когото Дубай и Банско са напълно съпоставими като дестинации. Що се отнася до качеството на туристическата услуга у нас, то оплакванията са само от 10% от почивалите у нас туристи, което е добър знак. Основното недоволство на почиващите възниква, когато не получат услуга, която са платили или не съответства на обещаното.

 

 

Макар 10% нарушени да изглеждат малко, „нарушенията не са много на брой, но всяко едно е сериозно”, отбелязва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

 

 

А един коментар в социалната мрежа Фейсбук буквално разтърси мрежата: 

„В Банско ми искат 1500 лева на човек, за да празнувам Нова Година при тях, но пък в австрийските Алпи цената ми излиза 500 лева на човек за същото и като знам, че в Австрия няма да ми изчезне колата, като знам че ако завали сняг пътищата им ще са почистени, да ви кажа честно някак си ми идват в повече тези 1000 лева на човек отгоре, за да гледам как някакви държавни чиновници ще ми се пъчат в Новогодишната нощ с простотиите си…“

 

Би ти ви, фейсбук

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024