Политика

Цветанов къса партийната си книжка, докато ГЕРБ разчиства кадрите му

Цветанов къса партийната си книжка, докато ГЕРБ разчиства кадрите му

цеци991-ratio-cvetan-cvetanov

 

 

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка, твърди ексклузивно Lupa.bg.

 

 

В същото време в партия ГЕРБ тече кадрова чистка на хората му по места. 

 

 

На последната среща в район „Изгрев“, където той членува, е обявил на съпартийците си, че смята от Нова година да се отпише от организацията и да приключи завинаги с партията на Бойко Борисов.

 

 

 

Бившият лидер на парламентарната група на ГЕРБ признава, че от няколко месеца само се води редови член там, а в интервю за „Дарик“ потвърди новината на Lupa.bg, като разкри: Не знам докога ще бъда такъв.

 

 

 

Миналия месец секретарката на ГЕРБ-Изгрев, където формацията загуби местния вот от червения кандидат д-р Делян Георгиев, Емилия Савова заяви пред Lupa.bg, че Цветанов не е пропускал нито една тяхна сбирка и че редовно си плащал членския внос. Явно за няколко седмици отношенията в структурата са се обтегнали допълнително и към днешна дата Цветанов е готов да се раздели с партията, която твърди, че е създал сам от нулата.

 

 

 

Нещо повече, той се оплаквал, че никой от настоящите първи в ГЕРБ не го е търсил, за да се консултира с него за грешките, които били допуснати в последните 2 изборни кампании.

 

 

 

Междувременно Lupa.bg се свърза и с неговия пряк „шеф“ във формацията. Лидер на ГЕРБ-Изгрев е бившият транспортен министър Ивайло Московски. „Само формално съм такъв. От месеци не съм бил на срещите, нито съм разговарял с някого от партията“, разкри той пред медията ни и изненадващо от думите му стана ясно, че и той, както Цветанов, е в изолация.

 

 

 

Московски бил в чужбина от известно време и изобщо не се интересувал какво се случва в ГЕРБ. Факт е, че бившият транспортен шеф вече не се появява по пресконференциите, нито коментира в ефир изборните резултати, за разлика от близкото минало, когато бе свръхактивен участник в дебатите на ГЕРБ.

 

 

 

 

Разпад в структурите на ГЕРБ има и в Перник, където градът преживява нечувана водна криза. Там областната управителка Ирена Соколова, която е и шефка на ГЕРБ-Жени е атакувана както от местните, така и от столичните си съпартийци заради факта, че заедно с бившата кметица Вяра Церовска е знаела за случващото се в язовир „Студена“, а не е реагирала навреме.

 

 

 

И за Соколова от години се твърди, че е близка до Цветанов, което означава, че съвсем скоро може и тя да изпадне в немилост като него. Lupa.bg многократно направи опити, през различни канали, да разговаря със Соколова, но тя така и не пожела да даде своята гледна точка пред медията ни за режима на водата.

 

 

 

 

Бойко Борисов започна обещаната чистка в партията си в структурите, които на последните местни избори се провалиха. Припомняме, че управляващите изгубиха балотажите за кмет в Благоевград, Русе, Ямбол и Видин, които освен това се смятаха за бастиони на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, пише mediapool.

Борисов е решил да започне чистката от Благоевград, стана ясно от решението на Изпълнителната комисия на партията. Новият областен координатор на ГЕРБ там е евродепутатът Андрей Новаков на мястото на близката на Цветанов депутатка Даниела Савеклиева, която ще е областен административен секретар.

 

 

 

Рокади има и в структурата в Сандански, което също не е изненада. Досегашният общински ръководител и бивш кмет Кирил Котев е заменен със Стоян Стоев, както подсказа в нощта след изборите самият Борисов.

 

 

В края на седмицата новото партийно ръководство в Благоевград ще бъде официално представено, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Лупа БГ, Медиапул 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024