ИНЦИДЕНТИ

Шофьорът, прегазил дете с камиона си в Русе: Бабата да е държала внучето си, където трябва… ВИДЕО

Шофьорът, прегазил дете с камиона си в Русе: Бабата да е държала внучето си, където трябва… ВИДЕО

shofyorat-ubil-dete-kamiona-si-ruse-534

 

 

Шофьорът, който прегази с камиона си 5-годишно момиченце остава в ареста. Това реши Окръжния съд в Русе.

 

 

Трагедията се случи на 12 ноември, а на следващия ден водачът бе привлечен като обвиняем за убийство по непредпазливост и задържан.

 

76-годишният мъж е бил осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто е пострадало дете.

 

В съдебната зала стана ясно, че шофьорът е бил реабилитиран, защото първата катастрофа е станала през 1964 година, а втората-през 1987 година.

 

 

Обвиняемият заяви, че съжалява за смъртта на малкото дете, но не е разбрал, че детето е попаднало под гумите на камиона.

 

 

 

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето.

 

Първо бабата да е държала внучето където трябва , а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя завой десен. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Те бяха на 8 метра от мене. От завоя до мене имаше кола, спряна, паркирана. Зад колата бяха детето, бабата и кучето. Кученцето тръгна към камиона да лае и детето се е изпуснало, което аз не мога да го видя. В огледалото виждам кучето, обаче детето не се вижда. Ако имам някаква вина, това, че като видях кучето, трябваше да спра.

 

 

Продължих, защото нищо не съм почувствал. Нищо не съм почувствал. С бавна скорост ще минеш и ще заминеш, както дет се казва, нито е тръснал камиона, нито се е чуло ‘лопане. Е това е. Това е истината”, заяви Петко Славов пред БТВ.

 

И още:

Съжалявам едно: че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камиона, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

 

 

Той обясни, че е продължил по пътя си, защото нищо не е почувствал, а камионът дори не е подскочил. Не приема, че възрастта му пречи да е добър шофьор. „Още имам сили и умения и разсъждавам правилно, защото всеки един ден минавам по 100 километра“, каза още Петко Славов.

 

 

Зам.-окръжният прокурор Борислав Велков поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди, отново заради катастрофи. На 20 години, само година, след като е взел книжка Петко Славов е бил осъден на година и половина затвор заради причинена смърт на пътя. Във втория случай е блъснал дете в кв.“Средна кула“, получило средна телесна повреда. По думите на пенсионера детето е минало пред колата му и е счупило ключица.

 

 

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето.

 

 

Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да обжалва определението пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

 

 

 

Дунав мост, Трафик нюз, Би ти ви

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024