ИНЦИДЕНТИ

70-килограмово куче разкъсало възрастна жена, последици няма

70-килограмово куче разкъсало възрастна жена, последици няма

 

7177cdff9854a74999a44d9e79a456e4

 

 

72-годишна жена стана жертва на 70-килограмово куче от породата алабай. Според съда няма кой да понесе отговорност за кървавата атака, тъй като стопанинът полагал достатъчно грижи за животното, което само се отскубнало от синджира.

 

 

 

Кървавата драма се разиграла на 16 май в асеновградското село Здравец, предаде Plovdiv24. Около 10:30 сутринта пострадалата баба излязла от дома си и тръгнала към къщата на нейна болна съседка, която живеела на около 700 метра.

 

 

 

Вървейки по пътя, изведнъж тя усетила как нещо я захапва и я събаря на земята. Видяла, че това е кучето на наемателя на хотел „Здравец“, който се намира в селото. Агресивното животно започнало да я хапе по цялото тяло, кръвта ѝ се леела по земята, а жената започнала да крещи от болка и да вика за помощ.

 

 

По това време синът ѝ излязъл на балкона, за да събере прането и тогава чул виковете. Видял майка си, повалена на земята на около 7 метра от къщата и кучето, което лаело и я хапело.

 

 

 

Мъжът взел един кол и тръгнал да я спасява. Кучето видяло сина с кола в ръка и избягало. Той видял, че алабаят е със синджир на врата, който се влачел по земята. Животното било бяло и тежало около 70-80 килограма. Синът знаел, че четириногото е много агресивно, тъй като също бил хапан. Друга съседка също била ставала жертва на агресивното куче.

 

 

 

Синът помогнал на майка си да се изправи и двамата отишли до кметския наместник на селото, която се обадила на телефон 112. Дошла линейка, която откарала пострадалата в МБАЛ – Асеновград, където тя била настанена на лечение с много рани, които после се инфектирали, синини и ухапвания.

 

 

 

 

В това време кварталният инспектор се обадил на собственика на алабая и му разказал какво е станало. Мъжът обяснил, че кучето е било здраво вързано с два синджира и затворено с дървена врата в плевнята.

Бил извършен оглед на място, който установил, че двата синджира са на врата на кучето, закопчани на каишката, но скъсани от другата страна.

 

 

 

 

По-късно било образувано досъдебно поризводство по член 325в от Наказателния кодекс: „Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева“.

 

 

 

 

Тъй като медицинската експертиза не констатирала съставите на средна или тежка телесна повреда, а и видно от доказателствата, собственикът полагал старателни грижи за кучето (хем го бил вързал с 2 синджира, хем го бил затворил в плевнята), той няма да бъде подведен под наказателна отговорност.

Определението на съда е от миналата седмица и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Факти БГ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024