ОБЩЕСТВО

България се прости със Стефан Данаилов… (ОБЗОР+СНИМКИ+ВИДЕО)

България се прости със Стефан Данаилов… (ОБЗОР+СНИМКИ+ВИДЕО)

простиb835a499bd785c133d6e073236e4c408

 

Повече от пет часа продължи поклонението в Народния театър пред Стефан Данаилов. Присъствието на хиляди доказа за пореден път, че той е най-обичаната кинозвезда на България.

 

 

Опашка от желаещи да се поклонят пред големия актьор се изви още преди 10 часа – повече от час преди официално обявения час за начало на траурната церемония. 

 

 

Около 12 часа целият площад пред Народния театър се изпълни с хора, носещи цветя и искащи да изкажат съболезнования на близките на Мастера. През последното десетилетие България не помни толкова хора на погребение на всенароден любимец.

 

 

Ковчегът с тленните му останки бе изнесен около 15,30 ч. Всички присъстващи – роднини, творци, общественици и политици изпратиха Стефан Данаилов с аплодисменти. Директорът на Народния театър Мариус Донкин прегърна племенницата на актьора – режисьора Росица Обрешкова и заедно с нея плачеше.

 

 
Синът на Данаилов – Владимир дойде от САЩ със съпругата си, за да се сбогува с баща си. До него бе и майка му Ирен Кривошиева. Той приемаше съболезнования заедно с доведения си брат – Росен Цанков.

 


Да се сбогуват с Данаилов дойдоха президентите Румен Радев и Георги Първанов,  Симеон Сакскобургготски,  много актьори, режисьори, творци, приятели на Ламбо от цяла България, политици от различни партии.

 

 
По време на поклонението негови студенти се редуваха на почетен караул до ковчега. Сред тях бяха Силвия Лулчева, Башар Рахал, Китодар Тодоров, Иван Панев, Дарин и Деян Ангелови. Цветя поднесоха и негови колеги от трупата на Народния театър, сред които Мария Каварджикова, Аня Пенчева, Владимир Пенев и много други.

 


„В спомена си винаги ще стоим на твоята маса, онази голямата в хола, отрупана с нежност и топлина, цялата банда, заедно, около теб. Помислил си за всички ни: Ая е вегетарианец, за Стефи трябва да има кола, за Виктория и Владето да се сготви  боб, от големия, за Росен и Вики да се купи бира, а за мен… „Айде, Обрешкова, бързо сервирай, че ще изстине…“ Ти ще се шегуваш, най-вече с остаряването, а сетне ще споделяш своите мълчания, докато леко усмихнат пиеш кафе…

 

 

Благодаря, че притежаваме дара да бъдем част от живота ти. Благодаря за добрината, все още за нея няма сътворено прилагателно, Благодаря за най-голямото наследство – паметта за  Стефан Данаилов“, каза в траурното си слово племенницата му Росица Обрешкова.

Стефан Данаилов ще бъде погребан утре до съпругата си на Боянските гробища.

 

 

Снимки: Агнес Методиева и БТА

 

Лупа БГ

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

калуд157529118247052

Жестока семейна драма в Ахтопол завърши с убийство: Син закла баща си

декември 2, 2019
157521266075612

Аутопсия разкри доста нелепа причина за смъртта на младия ММА боец Христо от с. Росен

декември 2, 2019
danail-kirilov

Данаил Кирилов плаши сатирика д-р Тони Филипов с наказание на „провидението“

декември 2, 2019
goranov_petkov

Бисер Петков не мълчал на финансовия министър Горанов, затова ”изгоря”

декември 2, 2019
берон147881_660_370

Д-р Петър Берон: Децата на доста комунисти станаха първи капиталисти

декември 2, 2019
razbiha-narkogrupa-sofiia-sred-410

Софийски полицаи разнасят дрога с патрулка, спипаха ги с още шестима съучастници

декември 2, 2019