Политика

Данаил Кирилов плаши сатирика д-р Тони Филипов с наказание на „провидението“

Данаил Кирилов плаши сатирика д-р Тони Филипов с наказание на „провидението“

 

danail-kirilov

 

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов призова гражданите да подминат с „презрение“ сатиричните коментари на журналиста Стойко Тонев, който е по-известен с псевдонима си д-р Тони Филипов. Много публични личности са били осмивани от журналиста, но малко от тях са се хващали да отговарят публично.

 

 

Данаил Кирилов прави изключение, подразнен от сатиричната дисекция, на която е бил подложен от д-р Тони Филипов. Министърът обяви, че ще чака „мъдрото действие на провидението“, вместо да съди журналиста.

 

 

 

Ето какво е подразнило правосъдният ни министър:

„Тъкмо си помислих, че златната ера на гигантите на мисълта е отминала и няма вече рамене, на които да стъпя, се появи явлението Дани Кирилов – извънредно бутиково издание на интелектуалната бижутерия, мисловно излишество на политическия интелектуален мизансцен, tabula rasa за всяко интелектуално длето, лютвиместана на правосъдието. Докато Цецо и Цецка ръсеха мисли като пудра захар, при Дани Кирилов те се изливат като шкембе чорба. Колкото по-дълбоко гребеш с черпака, толкова повече карантия излиза. Наслада за всеки мисловен махмурлук“, е написал журналистът на 18 ноември в сатиричен коментар за сайта „Редута“, цитиран в рубриката „Капитално“ на вестник „Капитал“.

 

 

 

Коментарът е посветен на проявите на министър Кирилов на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което Иван Гешев бе избран за главен прокурор.

 

 

 

„Капитал“ цитират творбата на Тони Филипов, озаглавена: „От страх човек побягва, от срам не може“. В тази публикация цитираните изречения от Кирилов ги няма.  Те могат да бъдат открити само на сайта на „Капитал“, който ги е препубликувал. За сметка на това в текста е останало изречението: „Ако глупостта беше стока, Кирилов можеше да завърти търговия на едро„.

Правосъдният министър обаче не оставя съмнения, че се е ядосал много на коментарите.

 

 

 

„Не знаех…пропуснал съм надменните патетични оплаквания на автор с псевдоним д-р Тони Филипов, натрапващ себе си като неоспорим анализатор от най-висш ред, единствен обективен познавач и изследовател на политическата и правната ни реалност. Признавам, не ми е бил интересен с арогантно презрителното пристрастно и деформирано крещене за възхищение, или заради усърдието да припечели нещо от омраза и празни спекулации. Не съм разбрал цели 12 дни за неговото ревностно озлобление ….

 

 

 

Дори, когато преди 3 дни Капитал Капитално го е цитирал, пак не съм разбрал. Преди малко в Южния парк ме пресрещна колега и ми даде сгънат, омачкан, скъсан лист от това капитално издание и ми каза: защити се, моля те! не оставяй калтаците да пируват! Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!“, пише Кирилов.

 

 

 

Той декларира: „Няма да ги съдя за обезщетение, нито за обида и клевета! Няма да диря парите им или да искам да им се приложи наказание …. те искат Вашето възхищение, нека да им дадем ПРЕЗРЕНИЕ!“

 

 

 

Кирилов казва, че съденето би било много лесно при тази „безразборна маса от измислици и „грешки“, защото протоколът от цитираното заседание на Висшия съдебен съвет е публичен и „всеки от Вас може да го свери“.

 

 

 

 

„Няма да разоръжавам тяхното озлобление, нека се опиянят достатъчно и добре от него. А като им дойде махмурлукът, да не посягат към шкембе чорбата , защото ще се окажат с измамни очаквания и желания за черпака и за карантията“, казва Кирилов за вече изтрития сатиричен коментар на д-р Филипов.

 

Медиапул

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019